Hogy kezdödjön a könyvem?
Elöször is nem magyar a szamitogepem (nemet) ezert nem irok ekezeteket(ennyi az ekezetem: ü, ö, ä)
Nem konkretumokra vagyok kivancsi csak tippre, mert mindig is irtam törteneteket, es mindig itt akadtam el: az elso mondatnal. Meggyszer irom tippre vagyok kivancsi, nem akarom hogy ti irjatok meg a könyvem helyettem, csak tipp kellene. Köszönöm a megerteseteket, elöre is. Ha van helyesirasi hiba, akkor bocsi, de siettem mert nincs sok idöm.
"Aznap is esett az eső."
Tessék, szuper kis első mondat.
Régebbi kérdéseknél már előkerült a probléma, itt a honlapon meg tudod őket nézni. Vagy olvasd el ezt a cikket:
Mindenképpen úgy, hogy felkeltsed az érdeklődését az olvasónak. Nem mindegy, hogyan fogalmazol, és miképp tálalod a témát. Kezdheted akár egy párbeszéddel, ami rögtön belecsap a közepébe, vagy óvatosan felvezetve, itt-ott apró információkkal. Ahogyan neked tetszik, és megfelel.
A felvezetős típusból én ilyeneket láttam már: "Történetünk egy hűvös, őszi estén veszi kezdetét"
"A végéhez közeledett a nyár addigi legforróbb napja, de..."
Általában egy leírással kezdi, ami utána belefolyik magába a történetbe.
A közepébe belecsapós pedig:
"Egy lövés dörrent, majd kivágódott a fogadó ajtaja, és egy megtépázott, tagbaszakadt embert dobtak ki rajta..."
" - Igyekezz már! - kiáltotta társának XY, míg..."
Ebből általában vagy csak a párbeszédből és a leírásokból kell kihámozni valamit, vagy pedig az író néhol hozzáfűz egy-két rejtett utalást.
Még vannak típusok, de a lényeg az, hogy igényesen írj (ami később is éppen olyan marad, mint az elején), és úgy, ahogyan azt te látod jónak.
Sok sikert a könyvhöz! :)
Ezen az oldalon még találsz információkat, amiket felhasználhatsz, ha gondolod:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!