Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy kezdödjön a könyvem?

Hogy kezdödjön a könyvem?

Figyelt kérdés

Elöször is nem magyar a szamitogepem (nemet) ezert nem irok ekezeteket(ennyi az ekezetem: ü, ö, ä)

Nem konkretumokra vagyok kivancsi csak tippre, mert mindig is irtam törteneteket, es mindig itt akadtam el: az elso mondatnal. Meggyszer irom tippre vagyok kivancsi, nem akarom hogy ti irjatok meg a könyvem helyettem, csak tipp kellene. Köszönöm a megerteseteket, elöre is. Ha van helyesirasi hiba, akkor bocsi, de siettem mert nincs sok idöm.

2014. dec. 6. 14:52
 1/7 anonim ***** válasza:

"Aznap is esett az eső."

Tessék, szuper kis első mondat.

2014. dec. 6. 15:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Esetleg írd le először az időjárást, vagy a helyszínt.
2014. dec. 6. 15:05
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettötöknek.
2014. dec. 6. 15:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Régebbi kérdéseknél már előkerült a probléma, itt a honlapon meg tudod őket nézni. Vagy olvasd el ezt a cikket:

[link]

2014. dec. 6. 15:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Neked is köszi.
2014. dec. 6. 15:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Mindenképpen úgy, hogy felkeltsed az érdeklődését az olvasónak. Nem mindegy, hogyan fogalmazol, és miképp tálalod a témát. Kezdheted akár egy párbeszéddel, ami rögtön belecsap a közepébe, vagy óvatosan felvezetve, itt-ott apró információkkal. Ahogyan neked tetszik, és megfelel.

A felvezetős típusból én ilyeneket láttam már: "Történetünk egy hűvös, őszi estén veszi kezdetét"

"A végéhez közeledett a nyár addigi legforróbb napja, de..."

Általában egy leírással kezdi, ami utána belefolyik magába a történetbe.

A közepébe belecsapós pedig:

"Egy lövés dörrent, majd kivágódott a fogadó ajtaja, és egy megtépázott, tagbaszakadt embert dobtak ki rajta..."

" - Igyekezz már! - kiáltotta társának XY, míg..."

Ebből általában vagy csak a párbeszédből és a leírásokból kell kihámozni valamit, vagy pedig az író néhol hozzáfűz egy-két rejtett utalást.

Még vannak típusok, de a lényeg az, hogy igényesen írj (ami később is éppen olyan marad, mint az elején), és úgy, ahogyan azt te látod jónak.

Sok sikert a könyvhöz! :)

Ezen az oldalon még találsz információkat, amiket felhasználhatsz, ha gondolod:

[link]

2014. dec. 8. 16:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segitettel.
2014. dec. 9. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!