Tolkien könyvek?
Angolul ott a telhes HOME.
Ennek egy része magyarul is megjelent.
Természetesen Tolkien nem csak Középfölde világában alkotott, a Wikipedia pl. jól listázza a műveit (nem minden jelent meg magyarul).
Ha akármilyen nyelven megfelel, a GyU-t nagyon sokra lefordították (a művei közül ezt a legtöbbre), ezekből is szemezgethetsz. :) Nem állítom, hogy mindegyik kapható lenne idehaza, van, amit külföldről kell rendelni, de az OSZK-ban a nagyobb európai nyelveken biztosan megtalálható (angolul, németül és franciául biztosan).
Szia,
Köszi a válaszod, ezek is érdekws könyvwk, volt amit el is olvastam régebben.
Rosszul fogalmaztam a kérdést; Van-e a fent említett 4 köteten kívül más Tolkien könyv, amit kiadtak?
Nagyon szeretem Tolkient, főleg ezek a művei érdekelnek.
A gyűrű keresése
Tolkien meséi
Kóbor és a varázsló
A gyűrű nyomán (Fa és Levél) - elméleti munka
Előbbi kettőt mindenképp ajánlom forgatni, mert olyasmik vannak leírva/kifejtve benne, ami a Gyűrűk Urában, Hobbitban, Szilmarilokban nem. A Húrin gyeremekei emlékeim szerint tulajdonképpen Húrin és leszármazottainak története, amit a Szilmarilokból és A gyűrű kereséséből állítottak össze. Utóbbi kifejt olyan részeket Túrin életéből, amin a Szilmarilok átugrik, vagy csak említés szintjén foglalkozik vele.
Köszi srácok!
Ment a pacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!