Kihez forduljak, ha szeretném, hogy kiadják a könyvemet?
Írsz egy e-mailt egy kiadónak. Ennyi.
Keress rá Fejős Éva blogjára, ő ad tippeket a továbbiakról.
Előző vagyok.
Hamarosan én is ebben a stádiumban leszek, mint te. Én is írással próbálkozok. Én már nézegettem kiadó honlapokat. Remélem neked összejön. Egyébként, ha megkérdezhetem, miről szól a könyved, és hány oldal terjedelmű? Csupán kíváncsiságból kérdezem. Privátot is írhatsz, ha nem szeretnéd publikusan megválaszolni.
Rengeteg kérdés van ugyanerről ebben a témában is, nézd meg azokat.
De igen, így működik: meghatározod a regény célközönségét, zsánerét, majd hasonló könyvek között keresgélsz, melyik kiadó foglalkozik ilyennel. Rákeresel a neten, a kiadó pedig leírja a honlapján, milyen formában fogad (ha egyáltalán fogad) kéziratot. A kérésnek megfelelően küldöd el.
Megjegyzem, kézzel írva nem szokták fogadni még ott sem, ahol papíron kérik - akkor is nyomtatva kell leadni.
Van olyan, hogy a kiadó honlapján nincs információ arról, hogy fogadnak-e kéziratot, ilyenkor 1. nem szóltak, az ő hibájuk, elküldöd; 2. az ügyeletes szerkesztőnél rákérdezel, hogy fogadnak-e.
A többi a kiadói választól függ. Ez lehet pozitív - ekkor küldik a szerződést, átolvasod, aláírod, örülsz. Lehet negatív - megbecsülöd, mert nem kötelességük válaszolni. És van, hogy nem válaszolnak - elraktározod magadban a tényt, hogy valószínűleg visszautasítottak (vagy a leveledet elnyelte egy áramkimaradás, ami ritka), és próbálod kitalálni, mi lehetett a gond, hogy mégsem ütötted meg a szintet. (De ne bombázd őket levelekkel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!