Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kihez forduljak, ha szeretném,...

Diauss kérdése:

Kihez forduljak, ha szeretném, hogy kiadják a könyvemet?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy irtam egy könyvet amit szeretném ha kiadnának. Nem egy harminc oldalas bugyuta történetről beszélek, ami inkább hajaz egy délutáni szappanoperára, mint egy irodalmi alkotásra,hanem olyasvalamiről amiben rengeteg munkám van és talán a könyvespolcokon is megállná a helyét. Azt gondolom , hogy ilyenkor valamiféle kiadót kell felkeresni, de oda az ember csak úgy besétálhat bármikor , hogy az orruk alá nyomjon egy irományt? És ha már ott vagyok , mit kell tudni? Kézzel irptt formában kérik? Vagy ma már inkább elektronikus, esetleg nyomtatott formában?
2014. nov. 25. 21:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Írsz egy e-mailt egy kiadónak. Ennyi.

Keress rá Fejős Éva blogjára, ő ad tippeket a továbbiakról.

2014. nov. 25. 22:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Hamarosan én is ebben a stádiumban leszek, mint te. Én is írással próbálkozok. Én már nézegettem kiadó honlapokat. Remélem neked összejön. Egyébként, ha megkérdezhetem, miről szól a könyved, és hány oldal terjedelmű? Csupán kíváncsiságból kérdezem. Privátot is írhatsz, ha nem szeretnéd publikusan megválaszolni.

2014. nov. 25. 22:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Rengeteg kérdés van ugyanerről ebben a témában is, nézd meg azokat.

De igen, így működik: meghatározod a regény célközönségét, zsánerét, majd hasonló könyvek között keresgélsz, melyik kiadó foglalkozik ilyennel. Rákeresel a neten, a kiadó pedig leírja a honlapján, milyen formában fogad (ha egyáltalán fogad) kéziratot. A kérésnek megfelelően küldöd el.

Megjegyzem, kézzel írva nem szokták fogadni még ott sem, ahol papíron kérik - akkor is nyomtatva kell leadni.

Van olyan, hogy a kiadó honlapján nincs információ arról, hogy fogadnak-e kéziratot, ilyenkor 1. nem szóltak, az ő hibájuk, elküldöd; 2. az ügyeletes szerkesztőnél rákérdezel, hogy fogadnak-e.

A többi a kiadói választól függ. Ez lehet pozitív - ekkor küldik a szerződést, átolvasod, aláírod, örülsz. Lehet negatív - megbecsülöd, mert nem kötelességük válaszolni. És van, hogy nem válaszolnak - elraktározod magadban a tényt, hogy valószínűleg visszautasítottak (vagy a leveledet elnyelte egy áramkimaradás, ami ritka), és próbálod kitalálni, mi lehetett a gond, hogy mégsem ütötted meg a szintet. (De ne bombázd őket levelekkel.)

2014. nov. 25. 22:55
 4/4 A felhasználó ***** válasza:

Megpróbálhatod kiadni mint ebookot a neten.

[link]

2014. nov. 26. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!