Nektek melyik tetszett jobban és miért? Az Anne Rice féle Vámpír Krónikák vagy a Twilight?
Én alapból szeretem a vámpír témakört, mindkét sorozatot elolvastam, a Krónikákból is az összes részt. Mindkettő egy világot teremt, amibe bele tudom élni magam olvasás közben, szóval mindkettő elvarázsolt a maga módján.
Az Alkonyatot is mélyebbnek tartom egy szimpla szerelmi történetnél, és pont ez a bajom a filmmel, ami szinte csak ezt a vonalat erőlteti, már túl sok nekem. A könyvet viszont nem bírtam letenni, igaz az első kötet volt a leggyengébb szerintem, de hát kellett némi bevezető.
A Krónikák mégis nagyobb falat, és jobban a szívemhez nőtt. Az első 2-3 kötetet még amolyan bevezetőnek találtam így utólag visszagondolva, a későbbiekben durvul el csak igazán a helyzet, és abban van a varázsa, hogy olyan dolgokat, amiket a való életben esetleg elítélnél, itt természetesnek veszed, az első sokk után. Minden más megvilágításba kerül, a szerelem, az élet, és minden mindennel összefügg.
Ha további Krónika olvasásra is rászánod magad, akkor ajánlom, hogy a Mayfair boszorkány vonalat se hagyd ki, mert bár az nem vámpíros, de lebilincselő, és megéri elolvasni, valamint az ott felbukkanó szereplők találkoznak majd Lestattal a későbbiekben. ;) Jó olvasást!
Köszönöm az érdekes kifejtést! :)
Remélem, hogy lesz lehetõségem minnél tovább olvasnom a Krónikákat ,mert a véleményeitek alapján érdemes az elsõ három kötetnél tovább jutnom. :)
Érdekes, hogy sok elem van benne, amihez én nem igazán vagyok hozzászokva és kezdetben forgattam is a szemem, de valahogy itt, a könyv világában teljesen más és hozzá tudtam szokni, mert a történet teljesen hétköznapinak veszi ezeket... Egyenlõre elképzelésem sincs, hogy milyen témákat tartogat a folytatás, de nagyon kíváncsi vagyok!
Elfogult leszek, Rice a kedvenc írónőm. Nem lehet összehasonlítani. Rice könyvei szépirodalmi művek, gyönyörűen megfogalmazva, minden mondatuk kincs. Érezni, hogy mennyire művelt és nagy tudású. Filozófiai, erkölcsi, vallási kérdéseket boncolgat. És az a megfogalmazás egyszerűen hihetetlen. Ahogy például a New Orleans-i tájat le tudja írni, vagy ahogy hangulatokat tud átadni. Szavakkal nem tudom kifejezni, hogy mennyit jelentenek számomra a könyvei, és mekkora élmény olvasni őket. A karakterek is nagyon jók, Lestat egyértelműen üti Edwardot:) Vagy Claudia, az örök gyerek... Hátborzongató.
Az Alkonyatot nem olvastam, de eleget hallottam róla ahhoz, hogy ne is akarjam.
Én MEGPRÓBÁLTAM elolvasni az Alkonyatot, de az első könyvet sem tudtam végigolvasni, annyira untatott. Kb az Edward féle csillogásnál feladtam, pedig én tényleg akartam:D Annak is örülök, hogy nem volt pénzkidobás, mert azt könyvtárból kölcsönöztem ki.
Anne Rice részéről eddig még csak a Mayfair boszorkányok életét olvastam a 3 részes sorozatát, de az írónő stílusa nagyon megragadott, és a története is.
December elsejétől tervezem elkezdeni A vámpírkrónikák és új vámpír történetek köteteit, ami ugye nem kis falat, 12 db könyv, de teljesen biztos vagyok benne, hogy imádni fogom, ahogy a boszorkányokat is:) A vámpírok világa mindig is érdekelt, és itt nem egy kupac csöpögős csillámvámpírról van szó, hanem felnőtteknek szóló regényfolyam.
Kicsit talán megkésve, de nagyon köszönöm, hogy írtatok, élmény volt olvasni a véleményeteket! :) Örülök, hogy sokan szeretjük Rice mûveit. Tényleg egy olyan könyv amit érdemes elolvasni.
Ami a Twilightot illeti, egyetértek, Lestat simán kiüti Edwardot. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!