Mi a véleményetek az e-bookokról?
Igen, szerintem hasznosak. Sehogy nem érint, hogy mikor e-bookot olvasok, akkor nem fogok semmilyen könyvgerincet. Attól hogy ez is létezik, nem égetem fel a könyveimet, a könyvtári kártyámmal egyetemben. A szemet nem károsítja annyira, csak jó monitor és megfelelő színek kellenek.
Azért tartom hasznosnak, mert mondjuk nem kell megvennem többezer forintért (és itt nem csak 2-3 ezerre gondolok) egy olyan könyvet, amit még kikölcsönözni/kölcsön kérni se tudok. Illetve arra nagyon jó, hogy beleolvassak a kiszemelt könyvbe (ha éppen fent van neten) és megállapítsam, hogy érdekel-e, tényleg van-e olyan jó, mint mondják.
A kérdéseidből arra következtetek, hogy te nagyon ellenük vagy. 1, semmi értelme, mert ezek már mindig is létezni fognak. 2, tényleg van hasznos oldaluk is, csak tudni kell kihasználni :)
Ennyit tudok mondani! Remélem hasznos voltam egy kicsit :)
Nagyon hasznosnak tartom, de egy idő után jojózik a szemem.
Viszont szerintem ez az egyik legjobb tulajdonsága az internetnek.
Én nagyon szeretem az ebook-ot, többnyire azt olvasom. Ha egy könyv tetszik, akkor megveszem. Sajnos a mai világba van akinek egy könyv megvétele luxus számban megy, pedig ennek nem így kellene lenni. Igazából a szememet nem zavarja, mert "kímélő" üzemmódban olvasok.
Viszont ha egy könyvet megszeretek ebook-ban, akkor mindenképpen megveszem sima könyvben is.
Az e-book szerintem egy nagyon hasznos dolog. Szeretem a könyveke, és sajnos a mai áruk mellett nem tudom mindegyiket megvenni. Mivel a könyvtárban nem találom meg mindegyik könyvet, így a kikapcsolódást jelentő könyveket, amik lehetnek krimik vagy egyszerűen csak egy sablon vámpír történet, azt elolvasom e-book formájában, mert pént nem adnék ki érte, de el szeretném olvasni. Viszont egy olyan művet, mint a Dante pokla, vagy a Mester és Margarita soha nem olvasnék úgy. Verseket sem.
Nálam ez az alternatív megoldás. Elég sokat spóroltam rajta, ami manapság nem is árt.
Én nem szeretem az ebookokat.
Egy könyvben az a jó, hogy meg lehet fogni, lapozni, stb.
Meg sokkal "szabadabb", nem kell a monitor előtt ülni.
És engem sehogy sem érint hogy létezik, mivel egyszerűen nem olvasom el az ebookokat, vagy kikölcsönzöm, vagy megveszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!