Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek az e-bookokról?

Mi a véleményetek az e-bookokról?

Figyelt kérdés
Szerintetek hasznos? Hogy érint benneteket, hogy már nem egy kézzel fogható könyvet fogtok a gerincénél, hanem egy elektromos készüléken olvastok? Zavar titeket, hogy ez károsítja a látásotokat?
2010. jan. 28. 19:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%

Igen, szerintem hasznosak. Sehogy nem érint, hogy mikor e-bookot olvasok, akkor nem fogok semmilyen könyvgerincet. Attól hogy ez is létezik, nem égetem fel a könyveimet, a könyvtári kártyámmal egyetemben. A szemet nem károsítja annyira, csak jó monitor és megfelelő színek kellenek.

Azért tartom hasznosnak, mert mondjuk nem kell megvennem többezer forintért (és itt nem csak 2-3 ezerre gondolok) egy olyan könyvet, amit még kikölcsönözni/kölcsön kérni se tudok. Illetve arra nagyon jó, hogy beleolvassak a kiszemelt könyvbe (ha éppen fent van neten) és megállapítsam, hogy érdekel-e, tényleg van-e olyan jó, mint mondják.

A kérdéseidből arra következtetek, hogy te nagyon ellenük vagy. 1, semmi értelme, mert ezek már mindig is létezni fognak. 2, tényleg van hasznos oldaluk is, csak tudni kell kihasználni :)

Ennyit tudok mondani! Remélem hasznos voltam egy kicsit :)

2010. jan. 28. 19:17
 2/11 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon hasznosnak tartom, de egy idő után jojózik a szemem.

Viszont szerintem ez az egyik legjobb tulajdonsága az internetnek.

2010. jan. 28. 19:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon szeretem az ebook-ot, többnyire azt olvasom. Ha egy könyv tetszik, akkor megveszem. Sajnos a mai világba van akinek egy könyv megvétele luxus számban megy, pedig ennek nem így kellene lenni. Igazából a szememet nem zavarja, mert "kímélő" üzemmódban olvasok.

Viszont ha egy könyvet megszeretek ebook-ban, akkor mindenképpen megveszem sima könyvben is.

2010. jan. 28. 19:19
 4/11 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak: nem, egyáltalán nem vagyok ellene, magam is olvasok rengeteget így. és én egyetértek veletek. A kérdésemnek egy célja volt. Közvéleménykutatás. Középiskolás vagyok, és a ti véleményeteket fogom felhasználni a cikkemhez, ami nagy valószínűséggel megjelenik majd a HB Napló Séta rovatába =)
2010. jan. 28. 19:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Tehát előre és utólag is mindenkinek köszönöm, aki választ ad, nagy segítség.. =)
2010. jan. 28. 19:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Az e-book szerintem egy nagyon hasznos dolog. Szeretem a könyveke, és sajnos a mai áruk mellett nem tudom mindegyiket megvenni. Mivel a könyvtárban nem találom meg mindegyik könyvet, így a kikapcsolódást jelentő könyveket, amik lehetnek krimik vagy egyszerűen csak egy sablon vámpír történet, azt elolvasom e-book formájában, mert pént nem adnék ki érte, de el szeretném olvasni. Viszont egy olyan művet, mint a Dante pokla, vagy a Mester és Margarita soha nem olvasnék úgy. Verseket sem.

Nálam ez az alternatív megoldás. Elég sokat spóroltam rajta, ami manapság nem is árt.

2010. jan. 28. 19:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Én nem szeretem az ebookokat.

Egy könyvben az a jó, hogy meg lehet fogni, lapozni, stb.

Meg sokkal "szabadabb", nem kell a monitor előtt ülni.

És engem sehogy sem érint hogy létezik, mivel egyszerűen nem olvasom el az ebookokat, vagy kikölcsönzöm, vagy megveszem.

2010. jan. 28. 23:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Utazáskor nagyon jól jön,+ ha sokat vagyok szgép előtt,ill sokat mobilozok, miért lenne baj az h bizonyos művek elektronikus formában is megvannak - De a nyomtatott könyvet nem helyettesítheti.
2010. jan. 28. 23:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Utálok gépen olvasni, az nem az igazi. Viszont mostanában rákattantam az ebookokra, mert engem folyton olyan könyvek érdekelnek amik épp nincsenek divatban és kifogytak belőle a boltok, vagy éppen olyan drága hogy bizony nem engedhetem meg magamnak. Így hát marad nekem az ebook amit némi keresgélés után ingyenesen is letölthetek a netről.
2010. jan. 29. 00:15
 10/11 anonim ***** válasza:
még sose olvastam, de szerintem nem is bírnék... Nem az "feeling" miatt, hanem fizikailag nem bírná a szemem
2010. febr. 2. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!