Van egy írásom, amit szeretnék publikálni. Azonban nem áll szándékomban versengeni egy kiadó figyelméért, hogy ők döntsék el, hogy számukra ez megfelelő-e vagy sem. Kiszeretném adni valami normális kiadónál, ahol terjesztik külföldön is, vagy legalábbis az amazonon. Szívesen ölök bele pénzt persze, ha tudom jó helyre megy.
Pénzt szerintem ne költs rá. Ha egy kiadó pénzt kér, az annyit jelent, nem akarják eladni a könyvedet, hanem tőled szedik be a nyereségükhöz szükséges összeget. Vagyis lényegében csak annyi fog elfogyni belőle, amennyit az ismerőseid megvesznek. Az ilyen kiadóknak mindegy, milyen a könyv minősége, mert a szerzőtől beszedett pénz garantált bevétel.
A "normális" kiadóknál magas a mérce, amit meg kell ütnie a kéziratnak, de ha átviszed a lécet, akkor több ezres, országos terjesztésre számíthatsz. (Ez általában olyanoknak sikerül, akik novellaíróként már magukénak tudhatnak bizonyos sikereket.) Ill. a kérdésedre válaszolva, a nagyobb kiadók külföldi terjesztőknek is adnak példányokat, tehát árulni fogják a magyarok lakta területen Romániában, Szlovákiában stb.
2014. nov. 16. 17:19
2/4 anonim válasza:
Az előző vagyok, most olvastam a kérdés "címét". Megpróbálok konkrét kiadókat javasolni, de ahhoz tudnom kell, milyen zsánerbe tartozik az írásod.
2014. nov. 16. 17:21
3/4 A kérdező kommentje:
Egy fantasy regényről lenne szó, de inkább az a low fantasy, szóval nem igazán szerepelnek benne misztikus lények vagy hasonlók.
2014. nov. 17. 06:20
4/4 anonim válasza:
A low fantasyben is szerepelhetnek misztikus lények, ez a zsáneri megnevezés igazából csak arra utal, hogy a történet a mi világunkban játszódik, nem egy kitalált univerzumban (manapság ezt urban fantasynek szokták nevezni). Divatos zsáner egyébként, de mégis bajban vagyok, ha kiadót kell ajánlanom, mert a magyar fantasykiadók szinte kizárólag a hagyományos high fantasyvel foglalkoznak, a többiek pedig eleve óvatosak állnak minden fantasy zsánerű íráshoz. Leginkább talán a Könyvmolyképző hamarosan induló pályázatát tudom ajánlani, ők mindenféle zsánerű kéziratot fogadnak, de sokszor adnak ki urban fantasyt: [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!