Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok mondani kiadókat...

JorgyHU kérdése:

Tudnátok mondani kiadókat ezek alapján?

Figyelt kérdés
Van egy írásom, amit szeretnék publikálni. Azonban nem áll szándékomban versengeni egy kiadó figyelméért, hogy ők döntsék el, hogy számukra ez megfelelő-e vagy sem. Kiszeretném adni valami normális kiadónál, ahol terjesztik külföldön is, vagy legalábbis az amazonon. Szívesen ölök bele pénzt persze, ha tudom jó helyre megy.

2014. nov. 16. 15:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Pénzt szerintem ne költs rá. Ha egy kiadó pénzt kér, az annyit jelent, nem akarják eladni a könyvedet, hanem tőled szedik be a nyereségükhöz szükséges összeget. Vagyis lényegében csak annyi fog elfogyni belőle, amennyit az ismerőseid megvesznek. Az ilyen kiadóknak mindegy, milyen a könyv minősége, mert a szerzőtől beszedett pénz garantált bevétel.

A "normális" kiadóknál magas a mérce, amit meg kell ütnie a kéziratnak, de ha átviszed a lécet, akkor több ezres, országos terjesztésre számíthatsz. (Ez általában olyanoknak sikerül, akik novellaíróként már magukénak tudhatnak bizonyos sikereket.) Ill. a kérdésedre válaszolva, a nagyobb kiadók külföldi terjesztőknek is adnak példányokat, tehát árulni fogják a magyarok lakta területen Romániában, Szlovákiában stb.

2014. nov. 16. 17:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok, most olvastam a kérdés "címét". Megpróbálok konkrét kiadókat javasolni, de ahhoz tudnom kell, milyen zsánerbe tartozik az írásod.
2014. nov. 16. 17:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Egy fantasy regényről lenne szó, de inkább az a low fantasy, szóval nem igazán szerepelnek benne misztikus lények vagy hasonlók.
2014. nov. 17. 06:20
 4/4 anonim ***** válasza:
A low fantasyben is szerepelhetnek misztikus lények, ez a zsáneri megnevezés igazából csak arra utal, hogy a történet a mi világunkban játszódik, nem egy kitalált univerzumban (manapság ezt urban fantasynek szokták nevezni). Divatos zsáner egyébként, de mégis bajban vagyok, ha kiadót kell ajánlanom, mert a magyar fantasykiadók szinte kizárólag a hagyományos high fantasyvel foglalkoznak, a többiek pedig eleve óvatosak állnak minden fantasy zsánerű íráshoz. Leginkább talán a Könyvmolyképző hamarosan induló pályázatát tudom ajánlani, ők mindenféle zsánerű kéziratot fogadnak, de sokszor adnak ki urban fantasyt: [link]
2014. nov. 17. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!