Ajánlanátok könyvet? (30+ N)
Sokadik hasonló kérdés, de hátha... Néhány író, könyv akiket/amiket kimondottan kedvelek: Emile Zola, Kodolányi János és Németh László regényei; Umberto Eco: A rózsa neve; Bulgakov: A Mester és Margarita; W. Wharton: Madárka; J. Steinbeck: Érik a gyümölcs ... Valami komolyabbra vágynék most is.
Nem igazán szeretnék fantasyt, nagyon romantikus és/vagy "A szürke 50 árnyalata" típusú könyvet olvasni.
Előre is köszönöm a javaslatokat! :)
Robert Holdstock: Mitágó-erdő - igen, ez fantasy, de nem sokkal fantasybb, mint a Mester és Margarita.
Amúgy meg:
Viktor Pelevin: Az agyag géppuska (plusz a többi Pelevin)
Donna Tart: A titkos történet
Fehér Béla: Zöldvendéglő (ez ugyan humoros)
Bret Easton Ellis és Chuck Palahniuk könyvei (vigyázat Palahniuknál megintcsak humorveszély)
És egy komoly, humor nélküli, teljesen neked való regény:
Peter Marshall: Nincs helyed a temetőben
(Estleg még Truman Capote, Hemingway és Camus művei)
Bakker és a Moby Dick Melville-től, de csak a teljes verzió! Vigyázz mert sok rövidített kiadása van!
Meg Joseph Conrad és John Updike művei.
Jack London: Martin Eden
Bocs de mindig azután jut eszembe, hogy elküldök egyet...
Joyce Carol Oates: Bellefleur avagy a családi átok
Marquez: Száz év magány
Ezt is biztos imádnád.
Fúúú, köszönöm!
Épp a Te, másnak szóló javaslatodra megvettem kb. fél éve a Mitágó erdőt, mert felkeltette az érdeklődésemet. És annyira jól kezdődött. De tényleg. Aztán egy idő után nem tudtam tovább olvasni. Azóta is ott várja a polcomon, hogy nálam műértőbb olvasóra találjon. :)
Capote: Hidegvérrel nagyon tetszett. Marquezzel szintén nem boldogultam. Moby Dickkel kacérkodtam már, asszem most akkor bele is kezdek az olvasásába. Jack Londontól más könyveit olvastam, de az általad javasolt szintén érdekesnek tűnik.
Nincs helyed a temetőben, Bűn és bűnhődés jelentem megvolt, és tetszett. :)
Palahinuk is felkerült a listára, köszönöm. (A humor nem lesz akadály)
Tulajdonképpen az összes javasolt, és nem olvasott érdekesnek tűnik, úgyhogy tényleg köszönöm. :)
Ja, és:
Alex Garland: A part (igen ebből van a Leonardós film is, de a regény sokkal királyabb)
Felmerült bennem, hogy a fordítás vágta haza nálam a Mitágó erdőt, mert a történet összességében megfogott, érdekes volt.
Jó ötlet, megnézem Greene többi könyvét is - tőle A csendes amerikait olvastam, hú, az nagyon megtalált.
A part jöhet könyvben is, mert a film is tetszett. Utánajárok.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!