Mi a D&D/AD&D legújabb kiadása?
Alapvetően a szerepjáték alapkönyvre vagyok kíváncsi, esetleg kiegészítőire.
Mindenki a D&D 3-adik kiadását élteti, de hát ugye AD&D is van... szóval nem értem. És mi a kettő közti különbség? ...Azon túl, hogy az utúbbi utódja az előbbinek.
Nos. Eredetileg volt a D&D, (Dungeons & Dragons) abból alakították az AD&D-t (Advenced Dungeons &Dragons) Mindkét játékot fejlesztik folyamatosan. Az AD&D 2. kiadásnál tart, (ha jól tudom, az 1989-ben lett kiadva) és számtalan kiegészítő készült az alapjátékhoz. (rengeteg világ leírása, kiegészítők különféle kasztokról, fajokról, szörnyekről, stb. tényleg megszámolhatatlan.
Az eredeti D&D kicsit rögösebb úton jár. Az "alap" a játékosok számára a 3. kiadás. Kiadták a 3.5 kiadást 2002 vagy 2003-ban, ami elég jelentős változásokat hozott, de sokak tetszését nem nyerte el. 2008-ban kiadták a 4. kiadást, erről már nem tudok nyilatkozni, nem ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!