Skl91 kérdése:
Voldemort édesanyja, Merope tudott e párszaszóul vagy sem?
Figyelt kérdés
Harry Potter rajongók figyelmébe ajánlom a kérdés megválaszolását, akik ismerik mind a 7 könyvet! :)2014. okt. 28. 00:28
1/13 anonim válasza:
Gondolom igen, hiszen, ha emlékezetem nem csal, otthon így beszélt az apjával és a testvérével (ha nagyon nagy hülyeséget írtam, bocsásd meg nekem, amikor kijött a 7. kötet, akkor volt utoljára HP könyv a kezemben).
2/13 anonim válasza:
Az apjuk szeretett úgy beszélni, ha a lánya nem értette volna, biztos letolja érte, mint akkor, amikor nem varázsolt csak felvett valamit.
3/13 anonim válasza:
Szerintem nem tudott párszaszóul, mert lehet hogy a varázslattal van összeköttetésben, ő meg kvibli volt.
4/13 anonim válasza:
Merope nem volt kvibli, és tudott, mert a hatban az emlékekben benne van, hogy az apa így beszél a gyerekeihez, akik értik a beszédet.
5/13 anonim válasza:
Szerintem is tudott párszaszóul, hisz ők így kommunikáltak.
És tényleg nem volt kvibli, ezt nem tudom honnan szedte a kedves válaszoló.
6/13 anonim válasza:
Tudott párszaszóul, mert otthon csak így kommunikáltak egymással.
7/13 anonim válasza:
Az apjuk párszaszóul kommunikált otthon, de én nem tartom kizártnak, hogy nem értette. Meropenak a varázsképességei a stressz hatására nagyon minimálisak voltak, ezzel együtt lehet, hogy ez is a felszín alatt maradt. Tudni biztos, hogy tudott, hiszen Mardekár egyenesági rokona, de hogy mennyire jött elő a képessége, az örök rejtély marad.
8/13 A kérdező kommentje:
Igen, mindegyik gondolatmenetben van igazság. Úgy láttam, sehol nem tesznek konkrét utalást arra, hogy Merope tudna párszaszóul. Ugyanakkor Ogden emlékében a lány testvére, Morfin párszaszóul beszél hozzá, és Merope elméletileg értette, mit mond neki.
2014. okt. 31. 00:43
9/13 A kérdező kommentje:
Idézet a 6. könyvből:
"Drágám... - suttogta Morfin párszaszóul, a húgára sandítva. - Drágámnak szólította a nőt. Úgyse kellenél neki, látod?
Merope-nak olyan falfehér volt az arca, hogy Harry csak azt várta, mikor esik össze ájultan."
Ez bizonyíték lehet arra, hogy Merope értett a kígyók nyelvén.
Köszönöm a válaszokat! :)
2014. okt. 31. 00:49
10/13 A kérdező kommentje:
Egy észrevétel a 3.,4.,és 5. válaszolónak:
Idézet a könyvből: "- Arcátlan kis 'kvibli'! Förtelmes véráruló! - bődült fel magából kikelve Gomold..."
A kvibli megszólítást az apja használja a lányára.
...
Melyik válaszolónak van akkor igaza? ;)
2014. okt. 31. 00:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!