Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyv illene hozzám?

Milyen könyv illene hozzám?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Az lenne a problémám hogy szerintem elég kicsi a szókincsem,ezért szeretném bővíteni olvasással.De ugyebár a könyvek terén nem vagyok otthon,ezért kérném a Ti segítségeteket.

Olyan könyv érdekelne mint például a Robinson Crusoe.Sziget,hajótörés,és ott felépít magának egy kis világot.Ilyen nagyon érdekelne.Esetleg valami hasonló,kaland könyv amiben van némi humor is.Akció könyv,posztapokaliptikus,jövőről szóló.Remélem tudtok segíteni.Köszi

2014. okt. 13. 15:53
 1/4 anonim ***** válasza:

humor az nincs benne, de szerintem Verne: Grant kapitány gyermekei, némó kapitány

stevenson kincses sziget, mobydick tetszene :)

2014. okt. 13. 16:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Rejtő Jenő műveit tudom ajánlani. Kezd a Piszkos Fred, a kapitánnyal :D
2014. okt. 14. 14:56
 3/4 anonim válasza:
Outlander nem fogod tudni letenni, tele van humorral, jó szókinccsel, kalandos izgalmas néhol kicsit erotikus ;)
2014. okt. 15. 18:03
 4/4 Márciuska ***** válasza:

- Verne: Két évi vakáció (egy egész iskolányi fiú egy lakatlan szigeten!), A tizenöt éves kapitány, Grant kapitány gyermekei, A dunai hajós, Sándor Mátyás (Verne talán kicsit terjengős néha, de megéri olvasni, mert olyan izgalmasak a történetek)

- Jack London: A maják kincse (Kincskeresés a dzsungelben rejtett csapdákkal, szerelmi háromszöggel)

- Gaston Leroux: Az operaház fantomja (klasszikus és nagyon jó)

- Dékány András: Jadran-sorozat, úgymint Matrózok, hajók, kapitányok, Kalózok bálnák tengerek, Csempészek, hősök, kikötők, Az elveszett sziget, Az Óceán Császára. (Szintén kicsit terjengős, mint Verne, de ha érdekelnek a tengerészkalandok, érdemes belefogni)

- Erich Katner: Három ember a hóban, Az eltűnt miniatűr, A repülő osztály (kedves, vicces, izgalmas mindegyik)

- Ha jöhet fantasy is, akkor mindenképpen Jonathan Stroud Bartimeus-sorozata, halálosan vicces és nagyon izgalmas, egy nagypofájú dzsinn kalandjai. Ugyanez a kategória Diana Wynne-Jones palotás trilógiája.

És Rejtő Jenőt tényleg nagyon érdemes kipróbálni!!

2014. okt. 16. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!