Szerintetek melyik a jobb? Ha egy könyv kiolvasása után nézed meg a filmet és látod, hogy oldották meg látványban is? Vagy ha előbb látod a filmet és csak az után olvasod el a könyvben a mélyebb dolgokat?
Függ attól hogy a történet mennyire fogott meg. Például az Éhezők Viadalát csak a film után olvastam el, és be kell valljam a film ígyis-úgyis jobban tetszett. A második rész már a könyv elolvasása után néztem meg, de akkor is a film győzött.
De például a Vámpírakadémiánál más volt a helyzet. Ott elolvastam a sorozatot, és csak utána jött ki a film, ami olyan...meh volt csak. Akkor viszont csalódott az ember, hogy milyen filmet csináltak egy szuper könyvből. Ha a filmet nézed meg először legalább mondhatod azt utána hogy "Igen, megérte elolvasni a könyvet, mert jobb volt!" De fordítva csak azt látod hogy mennyire más a film attól amit te elképzeltél/kihagyják a kedvenc jelenetedet, a kedvenc szereplőd teljesen másképp néz ki mint a könyvben, stb...
Egyszóval ez nálam mindig változik. A Beavatott megnézése után a könyv egyszerűen nem érdekelt, de mondjuk a Mazerunnert a film megnézése után rögtön megvettem és imádom :)
Én felvázolom a véleményemet és utána döntsd el te :)
1. Ha előbb a könyvet olvasod el és utána nézed meg a filmet:
-akkor valószínűleg csalódást fog okozni a film, ugyanis mindenki másképp képzeli el a szereplőket magában (persze kellemesen is lehet csalódni)
-általában valamit mindig átírnak a könvből a film készítése során mert esetleg nem megoldható vagy nekik így jobban tetszik és ha igazán rajongója vagy a könyvnek akkor ez is csalódást okozhat (persze ez alól is van kivétel)
Ha előbb a filmet nézed meg és utána olvasod el a könyvet:
-akkor nem lesz annyira zavaró az ha esetleg mást olvasol mint ami a filmben történt, mert a könyv az eredeti a film meg a könyv utánzata (szerintem)
-és az is ott van, hogy akkor többet megtudsz a történetről és talán élvezhetőbb lesz a könyv olvasása.
Személy szerint én jobban szeretek olvasni, de ha egy könyvet már olvastam, akkor általában már nem nagyon nézem meg a filmes változatát, kivéve persze ha sokan dícsérik.
Remélem segítettem valamennyire :)
Ha előtte olvasod, akkor lehet, hogy csalódás lesz utána a film. Ha utána olvasod, akkor pedig már csak a filmben szereplő színészeket tudod beleképzelni a történetbe...
Én azt javaslom, hogy mégis inkább először olvasd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!