Mi a véleményetek Jókairól?
Figyelt kérdés
Mint a munkásságáról, mint ő magáról emberről.2010. jan. 22. 15:11
1/6 anonim válasza:
Én eddig csak a Kőszívűt olvastam tőle, de az nagyon tetszett. Biztos fogok tőle még olvasni mást is. Szerintem nagyon jó író. :) (13 vagyok amúgy)
2/6 anonim válasza:
Az én is olvastam, amikor annyi idő voltam, de semmi nem maradt meg belőle. Ellenben nagyon jó a Cigánybáró, a Sárga rózsa és a Lőcsei fehér asszony.
3/6 anonim válasza:
Szerintem rettenetesen túlértékelt (sok más magyar íróval egyetemben) Számomra nem hordoz jelentős irodalmi értéket. Jellemfejlődés gyakorlatilag nincs, a tájleírások érzékletesek, de nem kellett volna átesni a ló túloldalára. Emberileg nem tudok róla nyilatkozni, nem ismerem az élettörténetét olyan behatóan
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, amúgy nekem az a meglátásom hogy elég kétszínű alak volt, de voltak konstruktív gondolatai is.
Azért eppur si muove:)
2010. jan. 30. 10:18
5/6 anonim válasza:
ajánlom neked Mikszáth Kálmán,Jókai Mór élete és kora című könyvét.nagyon jól megírt igazi,érdekes olvasmány!!!
6/6 anonim válasza:
A 21. századi 10enévesek már csak a pocsék nyelvezetű kalandregényeket, meg miegymást bújják... Jókainak tényleg nagyon nehéz a nyelvezete, és mondjuk ha egy ilyen kis szókincsű gyermek elolvasna egy Jókait, biztosan belepusztulna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!