Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek mi jellemző egy...

Szerintetek mi jellemző egy jó íróra?

Figyelt kérdés
Ez egy érdekes megközelítés, mert nem az érdekel, hogy mitől jó egy írás, egy történet, hanem, hogy konkrétan egy író mitől lesz jó. Szerintem egy jó író bárki (és akár bármi)bőrébe beletudja képzelni magát vagyis ugyan olyan hiteles történetet tud írni egy haldokló idős férfi szempontjából, mint egy tizenéves lány, vagy egy fronton harcoló katona vagy egy több gyermekes anyukáéból stb. Szóval a fantáziája akár így is megmutatkozik és ha a E/3-ban ír akkor is kitalált naarátor van.

2014. szept. 28. 18:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Színes fantáziával bír, és ezt át is tudja adni más embereknek az írásain keresztül.
2014. szept. 28. 23:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Kitartó. Jól fogalmaz, kreatív, és tapasztalt. Sok mindent látott már, és még sok mindent akar. KÍváncsi

ÉS szeret írni. Szeretné megmutatni a közönségének azt a világot, amit ő is lát, amiben ő jól érzi magát.

Érzékeny. Ismeri a mindennapi és társadalmi problémákat.

Erős: Képes kibírni a kritikát, és változni

Kitartó: Képes, és akar fejlődni, és ezért minden meg is tesz.

2014. szept. 28. 23:25
 3/6 Somogyi Sarolta válasza:
100%
Megrögzött álmodozó!
2014. szept. 29. 18:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Falja a könyveket, rendkívül élénk a fantáziája (=>szeret történeteket kitalálni, alternatívákat keres amellett, hogy a szereplők, vagy az elbeszélt dolgok fantasztikusak vagy kitaláltak) és tapasztalt.

Személyiségét tekintve nem egy party-arc, mivel a fejében történő dolgokkal törődik rengeteget.

2014. szept. 29. 22:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell falni a könyveket.

Élénk fantázia kell és egy kis elmebaj. :D

2014. szept. 30. 14:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a jó író az, aki tele van álmokkal, vágyakkal, az érzéseket képes átadni az írásán keresztül, olyan, mintha ő maga is a sorok mögé bújt volna...

Másrészt fantáziadús, fogadja a kritikákat, képes a változásra, de mindig megőrzi önmagát, sosem hagyja el a valódi személyiségét. Szereti azt amit csinál, és semmiképpen sem adná fel azt.

Továbbá el tudja repíteni bárhova az olvasót.

És ami szerintem a legfontosabb, úgy ír, hogy a felét ő írja meg, a másik részét pedig a befogadó fél alakíthatja, elgondolkodtatóvá teszi az olvasó számára. Úgy ír, hogy mindenkinek a kezéhez tapad, és nem tudja letenni.

2014. nov. 10. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!