Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter film és könyvbeli...

Harry Potter film és könyvbeli különbségeket felsorolnátok?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, mint például Piton miért félvér herceg, Dudli ha jól tudom üzent valamit Harrynek, és hogy mit? Mindenre kíváncsi lennék, érdekességekre, vagy éppen hogy miket hagytak ki a filmből?

2014. szept. 21. 21:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%

Az utolsó megjegyzést arra értettem hogy akik a filmet látták azok általában nem értik hogy mi mért történt ez főleg a hetedik rész végén jön ki.

Itt van pl az első rész, érdemes ezt is elolvasni, én az első hármat nem sokszor olvastam, a negyediktől kezdődik az izgalom.

[link]

Ezt szintén másolom egy előbbi válaszomból:

1. Voldemort a 4. könyvben Harry vérét használta, ez által Lily varázsa múlhatatlan lett --> tehát visszapattan Harryről Voldemort varázsa

2. Harryé volt a pálcák ura --> a pálca felismerhette Harryit, és mivel Harry hívta (capitulatus) így gazdájának engedelmeskedett.

Ha az első pont nem élne, szerintem akkor se ölné meg a pálca meg Harryt.

A TILTOTT RENGETEGBEN:

Voldemort a horcruxot ölte meg ahogy az első válaszoló is mondja.

Egyébként érdekesség hogy Harry feláldozta az életét az ott lévő emberekért, barátaiért --> ezáltal ugyanazt a bűbáj elvégezte mint Lily, Voldemort átkai nem hatottak az ott lévőekre (azokra akik Harry oldalán álltak)

2014. szept. 30. 09:51
 12/15 anonim ***** válasza:
Mindent hiányoltam a filmekben... a Félvér Hercegben pl. nagyon vártam, hogy megvalósítsák Voldemort múltját, erre mit kaptam/kaptunk? Kb. 2-szer 5 percet... hol vannak a Gomoldok? Egy pillantást se vethettünk Tom apjára, nagyapjára és nagybátyjára. :(
2015. szept. 21. 10:39
 13/15 anonim ***** válasza:

Én egészen szeretem a filmeket, a színészeket pedig imádom, DE

Az első (kettő) filmmel még úgy, ahogy meg vagyok elégedve, hiszen nem lehet tökéletes könyvadaptációt készíteni (a legjobban Hóborc hiánya fáj), de a harmadiktól egyre rosszabb. Nem csak az, hogy nem könyvhű, de annyi fontos és érdekes információt kihagytak belőle, hogy az már fáj. Hogy úgy egyáltalán kik a tekergők. Könyörgöm mindannyian fontosak a filmekben is, fájt volna egyetlen egy mondatot berakni róluk?? Vagy az, hogy a 3. elején Harry varázsol. Az még a filmes univerzumnak is ellentmond. Vagy az 5.ben Piton legrosszabb emléke, amiből semmi, de semmi fontos nem derül ki, azon kívül hogy James valamiért szemétkedett vele) A hatodik film viszont egyszerűen szörnyű. Olyan tinidrámát csináltak belőle, pedig a könyvben nem csak tiniszerelem meg ilyenek vannak (ez is fontos, de nem az egyik legfontosabb). A hetedik szerintem annyira nem szörnyű, hiszen volt 2 filmük is (ami már az 5.-re is ráfért volna)de azért az sem tökéletes...

2015. szept. 21. 20:44
 14/15 anonim válasza:
Mi történt louchart-tal miutan elfelrjett mindent???
2016. márc. 31. 15:10
 15/15 anonim ***** válasza:

Kiolvastam a könyvet, megnéztem a filmet. Itt az igazság:

- Dumbledore -> Malfoy->Harry Pálcák Ura

- Harry azért tudta legyőzni Voldemortot, mivel Harryé volt a Pálcák Ura, amit Voldemort használt. Voldemort kimondta a gyilkos átkot, Harry a Capitulatust. Visszapattant az átok, mivel a Pálca nem szórhat halált saját gazdájára.

- hiányoltam Dumbledore portréját a könyvben benne van

2016. nov. 21. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!