Harry Potter film és könyvbeli különbségeket felsorolnátok?
Az utolsó megjegyzést arra értettem hogy akik a filmet látták azok általában nem értik hogy mi mért történt ez főleg a hetedik rész végén jön ki.
Itt van pl az első rész, érdemes ezt is elolvasni, én az első hármat nem sokszor olvastam, a negyediktől kezdődik az izgalom.
Ezt szintén másolom egy előbbi válaszomból:
1. Voldemort a 4. könyvben Harry vérét használta, ez által Lily varázsa múlhatatlan lett --> tehát visszapattan Harryről Voldemort varázsa
2. Harryé volt a pálcák ura --> a pálca felismerhette Harryit, és mivel Harry hívta (capitulatus) így gazdájának engedelmeskedett.
Ha az első pont nem élne, szerintem akkor se ölné meg a pálca meg Harryt.
A TILTOTT RENGETEGBEN:
Voldemort a horcruxot ölte meg ahogy az első válaszoló is mondja.
Egyébként érdekesség hogy Harry feláldozta az életét az ott lévő emberekért, barátaiért --> ezáltal ugyanazt a bűbáj elvégezte mint Lily, Voldemort átkai nem hatottak az ott lévőekre (azokra akik Harry oldalán álltak)
Én egészen szeretem a filmeket, a színészeket pedig imádom, DE
Az első (kettő) filmmel még úgy, ahogy meg vagyok elégedve, hiszen nem lehet tökéletes könyvadaptációt készíteni (a legjobban Hóborc hiánya fáj), de a harmadiktól egyre rosszabb. Nem csak az, hogy nem könyvhű, de annyi fontos és érdekes információt kihagytak belőle, hogy az már fáj. Hogy úgy egyáltalán kik a tekergők. Könyörgöm mindannyian fontosak a filmekben is, fájt volna egyetlen egy mondatot berakni róluk?? Vagy az, hogy a 3. elején Harry varázsol. Az még a filmes univerzumnak is ellentmond. Vagy az 5.ben Piton legrosszabb emléke, amiből semmi, de semmi fontos nem derül ki, azon kívül hogy James valamiért szemétkedett vele) A hatodik film viszont egyszerűen szörnyű. Olyan tinidrámát csináltak belőle, pedig a könyvben nem csak tiniszerelem meg ilyenek vannak (ez is fontos, de nem az egyik legfontosabb). A hetedik szerintem annyira nem szörnyű, hiszen volt 2 filmük is (ami már az 5.-re is ráfért volna)de azért az sem tökéletes...
Kiolvastam a könyvet, megnéztem a filmet. Itt az igazság:
- Dumbledore -> Malfoy->Harry Pálcák Ura
- Harry azért tudta legyőzni Voldemortot, mivel Harryé volt a Pálcák Ura, amit Voldemort használt. Voldemort kimondta a gyilkos átkot, Harry a Capitulatust. Visszapattant az átok, mivel a Pálca nem szórhat halált saját gazdájára.
- hiányoltam Dumbledore portréját a könyvben benne van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!