Könnyű angol nyelvű könyvek?
Ha nem ragaszkodsz mindenáron az eredetihez, ajánlom az "easy readers" jellegű kiadványokat, amikor híres regényeket lerövidítve, egyszerűsítve adnak ki. Kezdőknek tökéletes. Ilyenek pl. a Penguin Readers könyvek, vagy az Oxford Bookworms könyvek. De vannak a sorozatban olyan könyvek is, amik nem rövidítések, hanem direkt a sorozat számára írták őket, rövid, érthető nyelven, ilyen Harry Gilbert könyve, a Star ZOO (Csillagállatkert).
Ha viszont ragaszkodsz a rövidítetlen, eredeti regényhez, akkor ifjúsági irodalmat ajánlok, mert az könnyebb nyelvezetű, pl. Micimackó. Én olvastam Adam Jay Epstein-tól a Familiars trilógiát, az elég jó volt, meg a Szikraváros három folytatását is angolul olvastam, az is jó. Érdemes ellátogatni a goodreads.com oldalra (olyasmi mint itthon a moly.hu, akár azt is megnézheted, ott is vannak fent angol nyelvű könyvek is), és a címkefelhőből a "children" szóra kattintani, egy csomó könyv közül válogathatsz, és mindhez vannak olvasói vélemények is.
Nagyon szépen köszönöm, nagyon sokat segítettetek vele. :)
mindenképpen utána fogok nézni mindegyiknek hogy honnan tudnám beszerezni, illetve letölteni.
Szívesen küldök neked ingyen könyveket. Címem: usespanner@gmail.com
De írd meg, h milyen szinten vagy(teljesne kezdő, kezdő, középfok előtt stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!