Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az Avatar c. film mely regénye...

Az Avatar c. film mely regényen alapul?

Figyelt kérdés
A fiamnak lenne meglepetés, a keresőben túl sokminden van, de a konrét könyvellátóben pl. Libri ott semmi, és ahol van ott 3 különböző szerző is van, nem tudom melyik lehet az, de úgy hallottam több kötet és mások az alcímek.
2010. jan. 19. 10:43
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Én úgy tudom, hogy nem regényen alapul, hanem James Cameron írta a forgatókönyvét, vagyis ő kitalált egy történetet és forgatókönyvként írta meg. Nem minden film megfilmesített könyv. :)
2010. jan. 19. 11:25
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
igen J.C.írta a forgatókönyvet.
2010. jan. 19. 11:54
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Állítólag (nálam okosabbak szerint:)) Brandon Hackett: Erdőhold urai volt az inspiráció

[link]

2010. jan. 19. 12:46
 4/8 A kérdező kommentje:

Igenis vannak Avatar könyvek, csak pont feltűnt, hoyg több is van, ezért kérdeztem, hoyg hátha valaki olvasott ilyesmit és tudja.

olyan ez mint Merlin... rengeteg helyen előfordul a figura, vagy Arthur király, nincs kimondottan egy könyvm, hanem mondakör van.

akkor talán ez is ilyen, csak talán nme olyan régi a figura.

2010. jan. 20. 09:04
 5/8 anonim ***** válasza:
93%

Kedves Kérdező!

Az avatár kifejezés a hinduizmusból ered, Visnu isten különböző megtestesüléseit, ha úgy tetszik, reinkarnációt nevezik így. Pl. volt, hogy Visnu hal, teknősbéka, vadkan, stb. képében született újjá.

Az internet világában az avatár kifejezést arra használják, ha valakinek a virtuális világban van egy "megtestesülése", profilja, amiként megjelenik a vitruális világban. Lehet ez egy képileg megszerkesztett lény, vagy akár egy nicknevet is tekinthetünk annak, amiként az ember megjelenik a vituális térben. Mondjuk nem Kovács Jóskaként, hanem Flyboy76-ként, stb. ez csak egy példa, de remélem érted.

Az Avatar film címe erre a jelentésre, jelenségre utal, hiszen a főhős is "kilép" az eredeti testéből és felvesz egy másikat.

Szóval a kifejezés nem új, sem kultúr/vallástörénetileg, sem az internet világában. Mások, máskor is használták már, de ettől semmi közük James Cameron filmjéhez.

A filmet James Cameron írta forgatókönyvként, nincs regényváltozata.

Remélem, kielégítő volt a válaszom. :)

2010. jan. 20. 10:58
 6/8 A kérdező kommentje:

Kedves legutóbbit Hozzászóló!

Értem.

hidd el nem könnyű a fiam világában ő 12 éves én 41, és örülök , hogy olvasna, csak válogat.

ez egy próbálkozás volt, nem jött össze, és russzul esett amikor hülyének néztek, Te legalább nirmálisan elmondtad, amit szerintem a film megtekintői közül kevesen tudnak.

köszi

2010. jan. 20. 14:20
 7/8 anonim ***** válasza:

Pocahontas.

[link]

2010. jan. 20. 21:15
 8/8 anonim ***** válasza:
A két könyv a film után jött ki és egyáltalán nem regény egyik sem. :)
2010. aug. 22. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!