Szabó Magda: Abigél
Gina, a regény hősnője 1943-ban elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis ötödikes gimnazistát a rideg világ, a szokatlan, kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, és önként vállalja a rabságot...
Hogyan igazodik el egy tizenöt éves kislány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendában, amelyet a kertben álló korsós leányt formázó szobor alakja köré sző a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon?
Gárdonyi Géza: Ida regénye
A félárva, zárdában nevelkedett Idának apja gazdag hozománnyal keres férjet, ugyanis szeretne már szabadulni a lánytól, hogy szabados életet élhessen. A leendő férjnek jól jönne a pénz, családjának komoly tartozásai vannak, ráadásul művészi ambíciókat is dédelget. Az esküvő előtt a pár megfogadja: üzleti alapú házasságukat egy év múlva felbontják...
James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén
J. Herriot önéletrajzának egy részét már jól ismeri a magyar olvasók nagy tábora. A Gondolat Kiadó most az autobiográfia első részét, a pályakezdő fiatal állatorvos legelső éveit felidéző novellákat adja közre. A szerző nemcsak a gyógyításnak, a tollnak is jeles mestere. Az egyes fejezetek rendszerint egy-egy farmernél tett látogatást, kalandos, nem egyszer izgalmas műtéteket, kezeléseket örökítenek meg. Bepillantást nyerhetünk a yorkshire-i farmerek életmódjába, megismerkedhetünk sajátos erényeikkel, hibáikkal, de feltárul előttünk három fiatal állatorvos magánélete is. Herriot önmagát sem kíméli, amikor őszintén beszámol tévedéseiről, nevetséges helyzeteiről. Herriot kitűnő ember- és állatismerete, humánuma és humora átsüt könyvének minden fejezetén. A karakterek a történet során bomlanak ki, s Herriot szeretetteljes humorral világítja meg egyik-másik jellemző vonásukat. Szinte minden történetének megvan a helyzet- vagy jellemkomikumból adódó humoros csattanója.
hát ez attól is függ, hogy milyen fajtákat szeretsz, de én leírom, miket olvastam az elmúlt pár hónapban:)
Kathy Reichs: Fertőzöttek. Szabó Tünde: Balla Adrienn - az alibi. Mira Grant: Etetés. Kristina Ohlsson: Mostohák. Nathalie Somers: Lányok regénye-sorozat. C.J. Daugherty: A Cimmeria titka. John Green: Csillagainkban a hiba.
Hát, elégge más témájúak, de én szerettem őket:D moly.hu-n mindegyikhez biztos találsz leírást:) És olvass sokat!:) :D ;)
Leiner Laura könyvei, az összes.
Abigél, Az éhezők viadala, A kiválasztott, Gyönyörű sorcsapás, Veszedelmes sorscsapás, Ha maradnék, Csillagainkban a hiba stb. Ezek nagyon jók, a kedvenceim.
17/L
Szent Johanna Gimi! Ahogy látom, már többen írták:)
Harry Potter
Éhezők viadala
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!