Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Komoly konyvet mondanatok?...

Komoly konyvet mondanatok? (Hosszu kerdes)

Figyelt kérdés

Elore szolok, hogy picit hosszu lesz, de nem tudom rovidebben.

Konyvet szeretnek olvasni, de az a kerdes, hogy melyiket. :)

Annyit kell tudni rollam, hogy 18 vagyok, imadom a haborurol szolo filmeket. Az utobbi idoben elkezdett erdekelni az emberi gondolkodas, erzelelmvilag, talan picit a pszihologia is.

Tehat... olyan konyvet szeretnek olvasni, ami vagy a haborut megjart emberek gondolkodasat boncolgatja( mint a Batrak hazaja cimu film), vagy pedig az emberi kapcsolatokrol(baratsag, manipulacio(mint Hannibal(jo, ez joval tobb, de akkor is)), ragaszkodas, talan meg a szeret is szoba johet, de ne legyen tul nyalas.

Egy masik tema, ami erdekel, az a keleti kultura. Nem tudok rolla tul sokat, de abbol kiindulva, amit tudok, sokkal szimpatikusabbnak tunik, mint a mi vilagunk. Egyarant erdekel a kozelkeleti vallas/kultura (sokkal magasabbszintunek tartom, mint a sajat, rombolo kulturankat). De nyitott lennek a kinai gondolkodas fele is.

Szoval aki tudna ilyen konyveket ajanlani, annak nagyon megkoszonnem. Nem igazan tudtam, hogy hova tehettem volna fel ezt a kerdest, igy itt probalok szerencset.

Elorre is koszonom az ertelmes valaszokat, minden hozzaszolast szivesen fogadok. ((A vicceskedo embereknek nem reagalok, ez legyen vilagos, nincs kedvem trollokra.))

2014. aug. 28. 22:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
+még eszembe jutott, bár se nem a háborúhoz, se nem kelethez nincs sok köze, de Edgar Allan Poe-nak rengeteg novellája szól ilyen Hannibálhoz hasonló beteg dolgokról, amikben a végletekig manipulált emberek vannak. Kedvencem, a fekete macska
2014. aug. 29. 15:27
 12/14 anonim ***** válasza:

"Orwell 1984 (egy alternatív világot ír le, ahol a történelem a háborúk után némileg máskép alakult és brutál durva szocializmus uralkodik a világon) "

Mi az isten?...

Amúgy Zamjatyintól a Mi jobb mint a 1984 sőt Orwelltől talán még a Wigani móló is jobb na de mind1

én írhatnék amúgy rengeteg olvasni és néznivalót de plííz most pihenés van

2014. aug. 30. 20:51
 13/14 anonim ***** válasza:

Hát ez háborús is, keleti kultúrás is (Japán) és vannak benne az emberi jellemről is bőven leírások.

Laura Hillenbrand - Rendíthetetlen

Télen jön a film is.

2014. aug. 31. 23:19
 14/14 Márciuska ***** válasza:

Pszichológia, emberi kapcsolatok:

- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

- N. H. Kleinbaum: Holt költők társasaága

- Robert Merle: Állati elmék

- Jostein Gaarder: A narancsos lány

Keleti:

- Linda Sue Park: Min mester inasa

Ez ugyan nem keleti kultúrákról szól, de egy a miénktől nagyon eltérő, emberibb kultúrában játszódik, ha esetleg érdekel:

- Anna Jürgen: Az irokézek fia

2014. szept. 1. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!