Komoly konyvet mondanatok? (Hosszu kerdes)
Elore szolok, hogy picit hosszu lesz, de nem tudom rovidebben.
Konyvet szeretnek olvasni, de az a kerdes, hogy melyiket. :)
Annyit kell tudni rollam, hogy 18 vagyok, imadom a haborurol szolo filmeket. Az utobbi idoben elkezdett erdekelni az emberi gondolkodas, erzelelmvilag, talan picit a pszihologia is.
Tehat... olyan konyvet szeretnek olvasni, ami vagy a haborut megjart emberek gondolkodasat boncolgatja( mint a Batrak hazaja cimu film), vagy pedig az emberi kapcsolatokrol(baratsag, manipulacio(mint Hannibal(jo, ez joval tobb, de akkor is)), ragaszkodas, talan meg a szeret is szoba johet, de ne legyen tul nyalas.
Egy masik tema, ami erdekel, az a keleti kultura. Nem tudok rolla tul sokat, de abbol kiindulva, amit tudok, sokkal szimpatikusabbnak tunik, mint a mi vilagunk. Egyarant erdekel a kozelkeleti vallas/kultura (sokkal magasabbszintunek tartom, mint a sajat, rombolo kulturankat). De nyitott lennek a kinai gondolkodas fele is.
Szoval aki tudna ilyen konyveket ajanlani, annak nagyon megkoszonnem. Nem igazan tudtam, hogy hova tehettem volna fel ezt a kerdest, igy itt probalok szerencset.
Elorre is koszonom az ertelmes valaszokat, minden hozzaszolast szivesen fogadok. ((A vicceskedo embereknek nem reagalok, ez legyen vilagos, nincs kedvem trollokra.))
"Orwell 1984 (egy alternatív világot ír le, ahol a történelem a háborúk után némileg máskép alakult és brutál durva szocializmus uralkodik a világon) "
Mi az isten?...
Amúgy Zamjatyintól a Mi jobb mint a 1984 sőt Orwelltől talán még a Wigani móló is jobb na de mind1
én írhatnék amúgy rengeteg olvasni és néznivalót de plííz most pihenés van
Hát ez háborús is, keleti kultúrás is (Japán) és vannak benne az emberi jellemről is bőven leírások.
Laura Hillenbrand - Rendíthetetlen
Télen jön a film is.
Pszichológia, emberi kapcsolatok:
- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
- N. H. Kleinbaum: Holt költők társasaága
- Robert Merle: Állati elmék
- Jostein Gaarder: A narancsos lány
Keleti:
- Linda Sue Park: Min mester inasa
Ez ugyan nem keleti kultúrákról szól, de egy a miénktől nagyon eltérő, emberibb kultúrában játszódik, ha esetleg érdekel:
- Anna Jürgen: Az irokézek fia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!