A beavatott című könyvet idősebbek is élevezhetik?
Általános és középiskolás koromban olvastam a Harry Pottert. De azóta semmi young-adult (ijfúsági) könyvre nem tudtam rávenni magam.
Most 26 éves vagyok, anglisztikát tanulok tehát sok amerikai és angol szépirodalmi könyvet olvastam. Azokból elég sok tetszik, így a szépirodalom/világirodalom az egyik kedvenc műfajom lett.
Most próbálok többféle műfajjal ismerkedni.
Viszont épp ma fejeztem be a film nézését (ritkán köti le a figyelmem egy film ha itthon nézem) és eléggé tetszett. Szerencsére nem is volt benne nyálas romantika ami állítólag jellemző a tinikönyvekre.
Szeretném megvenni a könyvet, de mindenféle véleményt olvastam már róla, így nem vagyok túl határozott.
Aki már legalább a 20-as éveit közepét tapossa és olvasta ezt a könyvet: mi a véleményetek róla?
*élvezhetik.
Bocs az elírásért.
Nekem az egyik kedvencem. És a film is majdnem teljesen hű a könyvhöz. A könyvben egy kicsit több a romantika, de csak azért, hogy a számgépes jelenet jobban átjöjjön. Sok akció jelenet, amit végig izgul az olvasó. Nagyon jó az egyensúly teremtésben, sőt még azt is megkockáztatom, hogy sok srác ismerősömnek is a kedvence lett a könyv.
Ha nem vagy benne biztos, hogy megakarod venni, akkor nézz körül a neten, hátha letudod tölteni. 20L
Köszi a válaszokat!
Ma is gondolkodtam még egy keveset rajta és végül is úgy döntöttem, hogy megrendelem.
Én pont most olvastam, és a hangulata, az alapötlet nagyon megragadott, és a fő karakterek nagy részét is megszerettem, pont ezért kicsit ki voltam akadva a végén, hogy még mennyivel jobb lehetett volna az egész, ha az írónő kicsit több időt fordít a háttérsztorira. De nem bántam meg, hogy elolvastam. Néhány filmes változtatás értelmesebb volt, mint a könyves verzió, ami azért nem túl gyakori...
Viszont ha ilyenekkel próbálkozol, az Éhezők Viadalával hogy állsz? Abban is vannak idegesítő részek (vagy csak én utálom nagyon a szerelmi háromszögeket :D), de azon kívül, ha érdekelnek az elnyomás és politikai propaganda ellen fellázadós történetek, akkor szerintem érdemes beleolvasni.
Éhezők viadalából az első filmet láttam.
Nem akarok túlságosan belemerülni a young adult műfajba, csak konkrétan ez a könyv érdekel, amire rákérdeztem.
Aztán utána visszatérek a világirodalomhoz és persze kísérletezek más műfajokkal. Egyelőre úgy néz ki hogy non-fiction és sci-fi tetszenek. Meg majd még próbálkozok másokkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!