Ajánlanátok sci-fi vagy fantasy írót/könyvet?
Mark Lawrence - A széthullott birodalom trilógia (Tövisek hercege, Tövisek királya, Tövisek császára)
Elvileg nagyon jó fantasy sorozat, rengetegen ajánlják, én is mostanság kezdem el.
James A. Corey Térség-sorozat: Leviatán ébredése, Kalibán háborúja
Alastair Reynolds: Napok háza
Vernor Vinge: Tűz lobban a mélyben
Anthony Ryan: A vér éneke
Ursula K. Le Guin: Szigetvilág történetek
És nem is fantasy vagy scifi, de ha tetszett a Trónok harca, akkor Druon: Az elátkozott királyok c. könyvsorozatot is lehet olvasni. (Lényegében a trónok játéka, csak fantasy elemek nélkül.)
Én ezt ajánlom mert erről rosszat nem lehet hallani (csak azoktól lehet akik az akciót várják ki belőle), szinte mindenkinek tetszik, persze csak ha szereted a star wars-t.
--- James Luceno: Star Wars: Darth Plagueis ---
Én úgy vagyok vele hogy csak az a regény király amelyik Star Wars. (Általában)
De vannak rossz star wars könyvek is, de a szukits.hu-n szinte az összes nagyon jó, véleményekben látni lehet melyik is lehet rossz mert rengeteg a vélemény.
Stanisław Lem könyvei között nézz szét, én eddig a Solaris-t olvastam, nagyszerű sci-fi némi horror vonallal.
Alfred Bester - Tigris! Tigris! c. könyvét most kezdtem, érdekes könyv, őrült és bizarr, de nagyon tetszetős.
Fantasyból Joe Abercrombie Az Első Törvény (The First Law) trilógiáját meleg szívvel ajánlom, remekül felépített könyvek hiteles és izgalmas karakterekkel. És olyan jó sötét humoruk van. :D
És nem tudom, mennyire kedveled a poszt-apokaliptikus könyveket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!