Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok sci-fi vagy...

Ajánlanátok sci-fi vagy fantasy írót/könyvet?

Figyelt kérdés
Nem vagyok már gyerek, szóval a vármpíros, tini-misztikus-romantikus nem kifejezetten érdekel. Olyasmiket keresek, mint Arthur C Clarke, Asimov vagy S. Baxxter sci-fijei, elmés, izgalmas, elgondolkodtató. Tolkien, GRR Martin fantasyjai tetszettek még, hasonló kaliberűeket keresek. Az sem baj ha több kötetes sorozat. Kérlek pár szóval indokoljátok is, miért ajánljátok őket! Angol könyvekhez tudok hozzájutni, szóval magyar írók sajnos kizárva.

2014. aug. 13. 17:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Mark Lawrence - A széthullott birodalom trilógia (Tövisek hercege, Tövisek királya, Tövisek császára)

Elvileg nagyon jó fantasy sorozat, rengetegen ajánlják, én is mostanság kezdem el.

2014. aug. 13. 17:54
 2/7 anonim ***** válasza:

James A. Corey Térség-sorozat: Leviatán ébredése, Kalibán háborúja

Alastair Reynolds: Napok háza

Vernor Vinge: Tűz lobban a mélyben

Anthony Ryan: A vér éneke

Ursula K. Le Guin: Szigetvilág történetek

És nem is fantasy vagy scifi, de ha tetszett a Trónok harca, akkor Druon: Az elátkozott királyok c. könyvsorozatot is lehet olvasni. (Lényegében a trónok játéka, csak fantasy elemek nélkül.)

[link]

2014. aug. 13. 19:00
 3/7 anonim válasza:

Én ezt ajánlom mert erről rosszat nem lehet hallani (csak azoktól lehet akik az akciót várják ki belőle), szinte mindenkinek tetszik, persze csak ha szereted a star wars-t.

--- James Luceno: Star Wars: Darth Plagueis ---

Én úgy vagyok vele hogy csak az a regény király amelyik Star Wars. (Általában)

De vannak rossz star wars könyvek is, de a szukits.hu-n szinte az összes nagyon jó, véleményekben látni lehet melyik is lehet rossz mert rengeteg a vélemény.

2014. aug. 13. 20:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket, rájuk fogok keresni. A Star Warst kihagyom, mert bár a film tetszett, nem hiszem hogy olvasni is szeretném :)
2014. aug. 13. 21:38
 5/7 belapus ***** válasza:
Ray Bradbury, Stanislaw Lem, Philip K. Dick művei.A Clarke-Asimov vonalat képviselik.
2014. aug. 14. 11:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Stanisław Lem könyvei között nézz szét, én eddig a Solaris-t olvastam, nagyszerű sci-fi némi horror vonallal.

Alfred Bester - Tigris! Tigris! c. könyvét most kezdtem, érdekes könyv, őrült és bizarr, de nagyon tetszetős.

Fantasyból Joe Abercrombie Az Első Törvény (The First Law) trilógiáját meleg szívvel ajánlom, remekül felépített könyvek hiteles és izgalmas karakterekkel. És olyan jó sötét humoruk van. :D

És nem tudom, mennyire kedveled a poszt-apokaliptikus könyveket?

2014. aug. 14. 12:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Richard Morgan Valós Halál és két folytatása. De a részek önállóan is olvashatók. A könyveknek van magyar vonatkozása is. A főszeplő Takeshi Kovacs. Egy olyan bolygóról származik amit japánok és közép európaiak kolonizáltak. Nekem a harmadik rész a kedvencem a Dühöngő Fúriák.
2014. aug. 14. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!