Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Regényírásnál fontos, hogy az...

Regényírásnál fontos, hogy az adott helyszínen járjunk, ahol játszódik a történet?

Figyelt kérdés
Úgy értem, nem pesti vagyok, a történet pedig ott játszódik. A neten utána néztem dolgoknak, utcáknak, tereknek stb. a hitelesség kedvéért. Használtam a Google Wordöt is. Oda elmenni, hogy felfedezzek mindent és megismerjek minden egyes utcát nincs lehetőségem. Természetesen kirándulni már többször voltam, így van néhány személyes tapasztalatom, de nem sok, és épp attól félek, hogy ezek híján nem festek majd egy hihető képet a tájról...
2014. aug. 10. 21:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Az írónak úgy kell előadnia, mintha már járt volna ott, még akkor is, ha nem. Ha utánanéztél, akkor rendben van. Szerencsére google maps-en és google earth-ön oda bírod húzni a kis sárga emberkét a különböző utcákhoz, terekhez, hogy megnézd, hogy néznek ki, milyen színűek a házak falai, vagy mondjuk a kerítés, a játszótéren a csúszda, stb.
2014. aug. 10. 22:03
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, megnyugodtam. :)

Most látom csak, hogy Google Wordöt írtam Earth helyett. Sorry.

2014. aug. 10. 22:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen, de nagy előny, hisz tudsz egy csomó olyan apróságot is, ami netről pl. nem szedhető le. :)

Plusz én sokkal szívesebben írtam az otthon (a városomban) játszódó részeket, mert minden oda kötött, és nosztalgikus volt újra az utcákat járni (bár csak képzeletben). Sokkal részletgazdagabban tudtam lefesteni mindent, mert ismerem, akár a tenyeremet.

2014. aug. 11. 13:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Természetesen ez nem feltétel, bár valóban hitelesebb. De gondolj csak bele, J. K. Rowling se járt soha a Roxford Varázsiskolába (hiszen nem is létezik, csak az ő képzeletében), még is mekkora sikert aratott!

Bár nyilván valós helyszínről nehezebb írni, de az előző válaszolók már leírták ezzel kapcsolatban a fontos dolgokat.

16/l

2014. aug. 17. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!