Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok ajánlani fantasy...

Tudnátok ajánlani fantasy ismeretterjesztő könyveket?

Figyelt kérdés

Valami olyasmire gondoltam, aminek széles a képgyűjteménye, és érdekesek a leírásai. Leginkább annak örülnék ha vámpírokról szólna, de ettől eltekintek, ha nincs. Szeretném ha lennének benne furcsa és MEGTÖRTÉNT esetek, vagy helyi legendák, de ezt is tudom hanyagolni, bár jó lenne. De az is jó lenne, ha általánosságban szólna a fantasyról/lényekről. Fontos, hogy tartalmas legyen és sok mindent tartalmazzon. Emellett igényes kiadvány is legyen.

Ja és erről a könyvről mi a véleményetek? The World of Thedas (Dragon Age)

Hol lehet megrendelni magyarul?

Elég konkrét elvárásaim vannak, tudom, de nem kell, hogy minden pont ilyen, lenne, csak egy jó fantasy ismeretterjesztőt szeretnék olvasni. Mellesleg a Demonomicon nem lehet valahol megrendelni? Akkor légyszi ajánljatok valamit ami kb. olyan, mint szeretnék! Előre is köszi! :)

2014. aug. 8. 14:58
 1/3 A kérdező kommentje:
Légyszi, csak ajánljon nekem valaki egy fantasy ismeretterjesztő könyvet!
2014. aug. 8. 15:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Léteznek ilyenek, én egyszerűen egy könyvtár felkeresésével kezdeném. (Pl. a FSZEK-ben pont láttam egy vámpíros "ismeretterjesztő könyvet". Képekkel, leginkább, volt szó benne a vérfarkasokról is. Gyerekkönyvnek elmenne, röhej a szövege, de szépek az illusztrációk, el kell ismerni.) Persze ha csak könyv jó. Mivel ebben a témában pont a net és az ismeretterjesztő csatornák tudnak többet nyújtani.

Annó dacumál a Discoveryn ment egy hat részes sorozat ilyen témában. (Nem emlékszem a címére, de felvettük videóra. Egyszer megkérem apukámat, keresse meg, talán nem törölte le.) Ha hihetek a Google találatának és a pocsék memóriámnak, a Rémmesék eredete címet viselte. Démonok, boszorkányok, várfarkasok/farkasemberek, vámpírok, zombik, és kellett lennie egy hatodiknak is, de azt nem láttam. (Vagy talán nem is volt. Tudom, hogy egyet nem adtak le.) Pont az, amit te keresel, elfogadható színészi játékkal és sok füsteffekttel.

A netről én nem általánosságban, hanem konkrét terv alapján keresnék. Angol tudás előny. Beírod, hogy vámpírok, tudomány, kidob egymillió találatot, lesz közte sok, ami neked is hasznos. Kép nem mindig van (a legtöbbször száraz szöveg, lehetőleg sötét háttér, világos betű, 8-as betűméret, hogy rontsa a szemet is), de azért nincs olyan oldal, ami nem tartalmazna legalább egyet. (Ritka a tiszta szöveges leírás.)

2014. aug. 8. 16:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Hasznos segítséget adtál! :)))
2014. aug. 8. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!