Milyen könyveket ajánlanátok egy tizenhárom éves lánynak?
Leginkább az elgondolkodtató, reális, valós mondanivalóval rendelkező műveket részesítem előnyben. Nagy kedvencem például Suzanne Collins-tól Az éhezők viadala trilógia, ami egy nagyon erős társadalomkritika, és bemutatja, hogy teljesen mindegy, mit teszel, mindig lesznek egyenlőtlenségek, viszályok, egyet nem értések. Tetszett, hogy a harmadik kötet végén, amikor a körzetek megnyerték a háborút, bemutatta, hogy nem változott semmi, csak most már mások uralkodnak. Ahh, elkalandoztam. :) A kérdés tehát adott.
Előre is köszönöm.
J.D.Salinger - Zabhegyező
Stephen Chbosky - Egy különc srác feljegyzései
Janne Teller - Semmi
Gyűrűk ura 1-2-3, A hobbit
John Green - Alaska nyomában
Gayle Forman - Ha maradnék; Hová tűntél?
Chuck Palahniuk - Harcosok Klubja
Émile Ajar - Előttem az élet
Anita Gayn - Senkinek sem kellesz!
Laurie Halse Anderson - Hadd mondjam el; Jégviráglányok
Szabó Magda - Abigél
Jodi Picoult - A nővérem húga
J.K.Rowling - Átmeneti üresedés
Szerintem elég elgondolkodtatóak :D
Húha, köszönöm szépen!
A nővérem húgát, és Laurie Halse Anderson könyveit olvastam (Ööö... Illetve ezt a kettőt, amik magyarul is megjelentek.), a többit megfontolom. :)
Csillagainkban a hiba *-* én nemrég rendeltem meg,de mindenki szerint jó!:)
13/L
Árnyalatnyi remény,történelmi regény,de egy 13 éves lánynak szerintem tökéletes,ilyet is kell olvasni!A Második világháború litván túszainak életét mutatja be.Főszerepben egy 15 éves lánnyal.Fantasztikus volt.
Előző voltam xd (13/L)
Ötös: Nem igazán preferálom a tiniregényeket, plusz a felsoroltak többségéről már hallottam, sokakat olvastam is. A "Reménytelen" című könyvnek utánanéztem, azt majd megfontolom. :) Köszi a tippeket! :)
Hatos-hetes: Húha, a Csillagainkban a hibáról már sokat hallottam, régóta kerülgetem. Az Árnyalatnyi remény meg nagyon megfogott, szerintem holnap megyek is, megnézem a könyvtárban. :) Köszi.
Sarah Dessen: Tökéletes
Stephen Chbosky: Eyg különc srác feljegyzései
John Green: Csillagainkban a hiba
John Green: Alaska nyomában
Friedrich Nietzsche - A morál genealógiája
- Az értékek átértékelése
- Ecce homo
- Így szólott Zarathustra
Oliver Lustig - Véráztatta napló
Immanuel Kant - Az erkölcs metafizikájának alapvetése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!