Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Érdemes elolvasnom a Dűnét,...

Érdemes elolvasnom a Dűnét, ha már láttam a filmet?

Figyelt kérdés

2014. júl. 25. 21:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Melyik filmet láttad? Egyébként a könyvekben mindig több információ van, mint a filmekben.
2014. júl. 25. 21:28
 2/7 anonim ***** válasza:
A filmet ugyan nem (teljesen)láttam, de a könyvet csak ajánlani tudom.
2014. júl. 25. 22:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Dűnéből két feldolgozás van a David Lynch-féle még 84-ből, meg a Sci-Fi Channel minisorozata, ez ugyan sokkal jobban követi a könyv történetét, de sajnos a botrányosan kis költségvetés miatt olyan mintha egy színházi közvetítést néznél.

Ettől függetlenül érdemes elovasni, főleg ha csak a 84-es Dűnét láttad, viszont a folytatások egy részét már nem Frank Herbert írta, szóval azokat kezeld fenntartással.

2014. júl. 26. 04:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Az előzmény-folytatásokat is a fia dirigálta, szóval azokkal is csínján (bár egészen olvasmányosak... bár inkább tűnnek tiniregényeknek).

Én is azt javaslom, olvasd el a könyve(ke)t. Egészen más világ.

2014. júl. 27. 02:12
 5/7 A kérdező kommentje:
az összes filmet és feldolgozást láttam, és az összes könyvre gondolok :D
2014. júl. 28. 00:46
 6/7 Bgs ***** válasza:

Feltétlenül érdemes elolvasni az eredeti Frank Herbert könyveket!

Arra számítsd, hogy míg az első könyv kicsit kalandregényesebb, eddig a későbbiek sokkal folizófikusabbak, gondolkodósabbak. Összesen 6 könyv tartozik ide.

Viszont a Brian Herbert & KJA könyveket kerüld el nagy ívben. Két harmadrangú író próbál pénzt csinálni ponyvaregényekkel Frank Herbert farvizén lovagolva és nagyjából az utolsó morzsáig lerombolnak mindent közben.

2014. szept. 10. 12:22
 7/7 anonim válasza:
26%

Azért a Dűne legendái trilógia még egészen emészthető volt.

Herbert legnagyobb hibája az volt, hogy túl sokat filozófált (ami még nem baj), de közben alig foglalkozott az akcióval. Márpedig az ember emiatt a kettőért olvas el a egy jó sci-fit.

2014. okt. 15. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!