Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Olvasta már valaki ezt a...

Olvasta már valaki ezt a könyvet, mi lehet a címe?

Figyelt kérdés

Egy magyar Nagymamáról,Anyáról és lányunokáról szól.Valami olyasmi van benne,hogy a mamát megedzette a II.világháború,meg 56 így erős jellem,az anya már a Kádár rendszerben vát felnőtté,és nem tudta elviselni a rendszerváltás nehézségeit,alkoholista lett.Míg az unoka,már a renszerváltás után edződött az élethez,és ő olyan erős jellem mint a nagyi.

Egy ismerősöm beszélt errőla könyvről nekem egyszer,de már nem tudom megkérdezni tőle...

2010. jan. 8. 15:12
 1/9 anonim ***** válasza:
esetleg nem Szabó Magda könyv??
2010. jan. 8. 15:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Szabó Magda lenne?Tőle szeretek olvasni.Élt Ő még a 90-es években,hogy erről írjon?Köszi rákeresek a gugliban hátha..
2010. jan. 8. 17:41
 3/9 anonim ***** válasza:
47%

Szabó Magda- Abigél

Szerintem erre gondolsz!

2010. jan. 9. 18:27
 4/9 anonim ***** válasza:
Az Abigél 100% h.nem!!!abszolút nem erről szól
2010. jan. 9. 18:32
 5/9 anonim ***** válasza:

1.vagyok

én először a Régimódi történetre gondoltam...de nem ez az..

2010. jan. 9. 18:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, senki sem olvasta az Abigélt? Ez nem az.

Szerintem Hans Habe könyv, azt hiszem, az Ilona, de utánakeresek. Az unokát vagy a lányt Évának hívják...Mondom, visszanézek, ha megtaláltam.

2010. jan. 9. 22:24
 7/9 anonim ***** válasza:
mi az h.senki se olvasta?csak egy ember írta h.az lehet az..
2010. jan. 9. 22:26
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nos, elnézést mindazoktól, akik magukra vették a komiszságomat.

Visszatérve a kérdésre, igen, az, Hans Habe: Ilona c. regénye:

"A nagyregényben megelevenedik a XIX. és XX. század magyar történelme az 1956-os forradalmat követő évekig. A mű három nő - anya, leánya és unokája - életútját ábrázolja. Középpontjában Ilona áll, egy magyar állomásfőnök leánya, aki már gyermekkorában kiválasztottnak érzi magát, s tudja: különleges sorsot él majd meg. Az élet látszólag igazolja a korán önállóságra törekvő lányt. A szerencse - minden tragikus esemény ellenére - végigkíséri egészen öregkoráig. Más sors jut leányának. Zita a húszas évek új, fiatal generációját testesíti meg: habzsolja az életet, de sorsa zátonyra fut. Gyermeke, Éva már megtalálja helyét a világban. A regény színpompás, csillogó eseménydús korszakot ábrázol. Az olvasó a Ferenc József császár korabeli Bécsbe és Budapestre, Raszputyin Szentpétervárára, az első világháború alatti olasz frontra, a bombatámadások éjszakáit átélő Berlinbe, a második világháború alatti Amerikába s végül a legyőzött Európába képzelheti magát. A magyar származású író legsikeresebb könyve, a huszadik század epikájának egyik mesterműve."

2010. jan. 9. 22:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Utolsó,hú köszi a választ,csak nem volt reménytelen kiírni a kérdésem.A régimódi történetet olvastam,az Abigélt nem,de az mindíg megy az M 1-en...Köszi mindenkinek!
2010. jan. 10. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!