Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudtok ajánlani olyan könyveke...

Tudtok ajánlani olyan könyveket, amik jó nehéz olvasmányok?

Figyelt kérdés
Gondolok olyanokra is mint, amiben sok az idegen szó,latin kifejezés,régies és rusztikus szavak is vannak.

2014. júl. 15. 03:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Anna Karenina

Nyomorultak

Háború és béke

2014. júl. 15. 06:22
 2/6 anonim ***** válasza:
isteni színjáték
2014. júl. 15. 07:59
 3/6 anonim válasza:
Victor Hugo: A párizsi Notre-Dame
2014. júl. 15. 10:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Monte Cristo grófja elég hosszú, több mint ezer oldal, a terjedelméből ítélve nem lehet egy könnyű olvasmány.

És ha jól rémlik A kőszívű ember fiaiban nem kevés latin kifejezés van.

2014. júl. 15. 11:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Jókait keresd, modern szemnek elég nehéz a nyelvezete, de a történet élő és pörög. Hasonlóak a külföldi romnatikus nagyregények, ahogy az előzőek említették, Hugo, Tolsztoj, Dumas... bár ő nem annyira, nála a terjedelem jelentősebb (és ritka hosszan el tud nyújtani egy egyszerű párbeszédet), de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének benne latin kifejezések vagy ma régiesnek ható részek.

Javaslom még Dosztojevszkijt, nem egyszerű. Modernebb, de a nyelvezete kifejezetten nehéz Nabokovnak. A modern/posztmodern szcéna amúgy tetszene, ha nehéz olvasmányt keresel, mert vannak itt érdekes írástechnikai megoldások. Pl. Joyce (azt hiszem, ő ebben a témában már "fogalom"), Borges.

Nem formai okból nehéz olvasmányt nem feltétlenül tudok ajánlani... nekem annak idején, 16 évesen Jókai Anna nehéz olvasmány volt (oké, a Napok kifejezetten nehéz könyv, van vagy két kiló :) ), Fejes Endre sem a legkönnyebbek közé tartozott, Sánta Ferenc meg kifogott rajtam. Talán még a Sorstalanság Kertésztől, amit kifejezetten nehéznek tartottam akkoriban. Formailag nehéz, de azért megemlítem Esterházyt is, bár vannak egyszerű írásai, azért néha megzavarja az embert.

2014. júl. 15. 18:21
 6/6 Nóri0904 válasza:

Anna Katerina

Boleyn Anna

A kőszívű ember fiai

2014. júl. 31. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!