Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mik a legnépszerűbb, kortárs...

Mik a legnépszerűbb, kortárs sci-fi könyvek?

Figyelt kérdés
90-es, 2000-es, 10-es években íródottakra gondolok

2014. júl. 6. 18:08
 1/4 Márciuska ***** válasza:
Szerintem a legnagyobb Szergej Lukjanyenko Őrség sorozata, már ha megfelel a sci-fi kategóriának. Egyébként a Galaktika könyveket ajánlom, pl. Jean Claude Dunyach: Halott csillagok, Robert Charles Wilson: Pörgés, William Gibson: Neurománc. Ezen kívül érdemes olvasni Philip K. Dicktől is, bár nem mai gyerek, de nagy klasszikus. Plusz szerintem zseniális Orson Scott Cardtól a Múltfigyelők. Nagyon érdekes Theodore Sturgeontól a Több mint emberi, csak nem tudom mikor íródott. És bár kissé kilóg a sci-fi kategóriából, de Frank Schatzingtől a Raj-t is érdemes elolvasni.
2014. júl. 7. 15:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Lukjanyenko nem sci-fi, hanem urban fanatsy. Így én őt kihúznám a listáról. (Más sorozatai viszont sci-fik, pont az Őrség nem az.)

Elvileg a legnépszerűbb kortársak közül válogat az Ad Astra kiadó, bár ezek a szerzők hazánkban nem annyira ismertek. Mostanában leginkább pörög Scalzi, OSC megint felkapott, tehát az újabb művei is azok. Clarke késői regényei szintén kifejezett népszerűségnek örvendenek, bár azokat már nem egyedül írta (és nem is mind olyan jó, mint a régiek). Van még sok-sok népszerű választás.

Idehaza szűkebb a kép, de hazai szerzők közül talán Markovics Botond (Brandon Hackett) neve merül fel legtöbbször, mellette természetesen Szélesi Sándor és Fonyódi Tibor (nehéz őket megkerülni :) ).

2014. júl. 7. 18:05
 3/4 anonim válasza:
Dan Abnett: Gaunt szellemei. Főleg warhammer 40k csekkold. Kb úgy néz ki hogy Abnett szétszakítja a kibebaszott koponyád majd telerakja az agyad a gondolataival úgy hogy azt se veszed észre hogy olvasol hanem hogy a szemed előtt pörög lefele az egész történet.
2014. júl. 11. 16:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Ismert, elismert kortárs sci-fi szerzők, akik jók is.

(Nézd meg a könyveiket, és válassz tetszés szerint.)

Dan Simmons

John Scalzi

Hannu Rajaniemi

China Miéville

Paolo Bacigalupi

Brandon Hackett (Markovics Botond - magyar)

Vernor Vinge

Iain M. Banks

Orson Scott Card

Alastair Reynolds

Az ő könyveikben nem fogsz csalódni.

2014. szept. 17. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!