Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért utálják sokan Dumbledore-t?

Miért utálják sokan Dumbledore-t?

Figyelt kérdés

2014. júl. 1. 21:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Kik utálják?
2014. júl. 1. 21:16
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Soha nem volt vele semmi bajom, addig még el nem értem a 7 könyvhöz. (kifejezettem szimpatikus szereplőnek tűnt)

Sok minden dolog kiderül a 7. részben, Piton akiről mindig azt hittük, hogy gonosz kiderült, hogy jó ember és Dumbledorerol is megtudjuk, hogy nem szent életű.

Engem nem érdekelt, nem nagyon hatott meg, hogy mit csinált fiatalkorában, mert ugye mindent meglehet bánni és jóvátenni.

A véleményem akkor változott meg róla amikor ezeket a sorokat olvastam:

"– Azért tartotta őt életben, hogy a megfelelő pillanatban halhasson meg?

– Ne botránkozzon meg ezen, Perselus. Harry férfit és nőt látott már meghalni?

– Jó ideje csak annyit, ahányat nem tudtam megmenteni – felelte Piton, és felállt.

– Maga kihasznált engem.

– Amennyiben? – Kémkedtem, hazudtam és az életemet kockáztattam, mert maga azt kívánta. Azt mondta, mindent azért teszünk, hogy megvédjük Lily Potter fiát. Most pedig közli, hogy úgy nevelte, mint egy leölésre szánt malacot…

– Meg vagyok hatva, Perselus – mondta őszintén Dumbledore. – Hát mégis eljutott odáig, hogy fontos magának a fiú?"

2014. júl. 1. 23:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel a résszel annyiban vitatkoznék, hogy Dumbledore is csak a halála előtti egy két évben szerzett tudomást a horcruxos dologról, szóval nem kell azt hinni, hogy amióta ismerte Harry-t, azóta az járt a fejében, hogy oké, még életben van, remélem nem hal meg idő előtt... És csak sejtése volt arról, hogy Harry is horcrux. Piton szóhasználatát én túlzónak érzem, inkább az a fajta dac lehetett, hogy "na, ennyi éven keresztül végeztem a dolgomat (óvtam Harry-t) a nagy büdös semmiért...."

Nekem mondjuk soha nem volta illúzióim Dumbledore-ral kapcsolatban, soha nem tartottam tökéletes embernek, de nagyon kedveltem és örülök/örültem annak, hogy ő is esendő, ő is csak egy ember. Lehet, hogy nem volt tökéletes a terve illetve talán terve se volt és Harry is joggal érezhette úgy a hetedik kötetben, hogy nem tud semmit és kétségbe vonta a kettejük között vélt szoros kapcsolatot.

De ha Harry meg tudott neki bocsátani annyira, hogy az egyik gyerekét félig róla nevezte, kik vagyunk mi, hogy a partvonalról ítélkezzünk felette :)

2014. júl. 1. 23:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Igaz, hogy megkérdeztem kik utálják Dumbledore-t, de gondoltam, hogy mire gondolsz, csak nem akartam belátni... Azért, mert nekem ő mindig egyfajta támasz volt a könyvekben, tőle vártam a megoldásokat és a végén mikor teljes káosz uralkodott akkor is az ő felbukkanása jelentett nekem nyugalmat. És mikor szárnyra kaptak ezek a Dumbledore-ról szóló hírek, akkor is azt hittem mind hazugság, ő nem tehetett ilyeneket. De mivel sok dolgot rátudtak bizonyítani, és az a beszélgetés Pitonnal (amit előttem leírtak) totál azt az érzést keltette, hogy ő egy szemét. De végül is nagyon sok fontos dolgot tett és szerintem tényleg szerette Harry-t és Grindelwaldot is legyőzte, tehát nem egy negatív szereplő. Viszont sokan mégis így gondolják a 7. rész elolvasása után. amiben van valami, de akkor is, Dumbledore jó.! :)
2014. júl. 2. 09:10
 6/8 anonim ***** válasza:

De hát mindenki volt fiatal, mindenki úgy érezte/hitte, hogy meg tudja váltani a világot, az ő nézetei a helyesek. Ő is fiatal volt, alig volt 20 éves... Nincs olyan felnőtt/idős ember, aki utólag ne bánna meg valamit az ifjúkorából és D. hamar rájött arra, hogy az a nézet nem helyes. És mint ahogy a könyvben is írják, D. egy "lángelme" volt és otthon kellett maradnia vigyázni a húgukra, amikor ő kutatni és tevékenykedni akart. Persze hogy két kézzel kapkodott egy olyan ember (jelen esetben G.) után aki azonos szellemi szinten van mint ő. Ő volt az egyetlen ember akivel meg tudta értetni magát, aki az igazi világot jelentette számára, nem pedig az otthoni kényszer pihenőt.

Igen elkövetett egy botlást, amiért már kellően megbűnhődött. És egyébként látszik, hogy Rita Vitrol a muglik között is megtette a hatását, mert ő is egy fiatalkori botlás alapján akarta lerombolni mindazt, amit D. élete során elért. Mert az emberek imádják az ilyen fajta szaftos dolgokat, és képesek egy ilyen dologgal elsöpörni mindazt, amit D. elért és amiért mások szerették. :) Pedig ő sose akarta, hogy szentként és tévedhetetlenként tekintsenek rá, nem gondolta úgy, hogy ő mindenki felett áll tudásban és képességben.

Egy ember volt ő is, aki élete során többször tévedett. De az vesse rá az első követ, aki soha nem tévedett.

2014. júl. 2. 10:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem utáltam,de határozottan nem volt szimpatikus karakter.Röhögjetek ki,de Pitont sokkal jobban bírtam,mint Dumbledoret.Talán azért "utálják" sokan D.-t,mert valahol Piton karakterének az ellentéte,Piton meg sokak(pl.nekem is.:D )nagy kedvence.Ennek ellenére mindkettő zseniális karakter,van bennük fantázia.
2014. júl. 3. 21:55
 8/8 Cupcakegirl válasza:

Hát Rowling elszólta magát, hogy Dumbledore homokos...

De szerintem ennek semmi köze ahhoz.

2014. aug. 3. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!