Mennyire zavarna titeket ha egy történetben egy szerelmespár két tagjának van valami nagyon halvány rokoni kötődése?
Szerintem mindig lesz valaki, aki felháborodik, de ha logikusan nézzük, van esélye annak, hogy egy tetszőleges szerelmespár két tagja között valamiféle rokoni kapcsolat van, még ha ez igen távoli is. Ahogy #1 is írta, valamilyen szinten mindenki rokona mindenkinek, amit te írtál, az egy elég távoli rokonsági fokot ad eredményül, tehát bőven belefér.
Engem még az sem zavarna, ha testvérek lennének, hiszen ez csak egy történet, egy kitalált mese. Egyébként is, miért lenne baj, ha esetleg olyasmit írsz le, ami némelyeket felháborít? Legalább beszélni fognak róla.
Ilyen távoli leszármazás már nem jelent technikailag rokonságot. Akit ez zavar, az valahol elsiklott a pár ezer éves különbség fölött.
(Egyébként valóban, a föld jelenlegi népessége nagyjából egy populációra vezethető vissza.)
Szerintem nem lenne baj, tényleg elhanyagolható.
A közös vér már eléggé feloldódott ezredévek során az ereikben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!