Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért van Magyarországon...

Miért van Magyarországon tiltva a Mein Kampf? Mióta van tilva? MI jár a birtoklásáért?

Figyelt kérdés
2010. jan. 3. 21:04
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

Wikin neztem, Mo-on nincs tiltva, es googlen is egybol kiadja...

Tiltott volt, az biztos.Meg is lepodtem, hogy ma mar nem az.

Hogy miert? mert olyan ideologiat tartalamaz, ami egy brutlais ,ok nelkuli verrontashoz vezetett anno. gondolj csak bele, hany ember magyar allampolgar veszetett oda, akiknek a csaladja nem szivesen latna a metron egy taknyos tini kezeben...

2010. jan. 3. 21:19
 2/9 A kérdező kommentje:
de nem adhato ki. de ez egy történelmi dokumentum. talán ha tanulmányoznánk jobban megismernénk egy beteg ember lelkét de ehez az kéne h. kiadható legyen
2010. jan. 3. 21:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
megint en vagyok, ha annyira tanulmanyozni szeretned, akkor kinyomtathatod.De ha a neten fenn van, akkor honnan veszed, hogy nyomtatasban nem adjak ki? biztos ez?
2010. jan. 3. 21:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Megvan ereteti 1941es német kiadásban, 2007es Gede kiadásban. Olvastam.
2010. jan. 3. 21:42
 5/9 anonim ***** válasza:
attól mert valaki elolvassa még nem lesz olyan.
2010. jan. 4. 11:37
 6/9 anonim válasza:
5-6 évvel ezelőtt kiadták magyarul is. Az árára már nem emlékszem, de elég borsos volt.
2010. jan. 4. 14:12
 7/9 A kérdező kommentje:
4300Ft most
2010. jan. 4. 14:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Valójában nem maga a mű kiadása a tiltott. 2015-ig a Mein Kampf szerzői jogainak birtokosa a Bajor szabadállam, amely kizárólag kutatási célra kisebb részletek megjelentetését engedélyezi. Amit nálunk kiadtak, arra nem volt engedély a "tulajdonostól"
2010. jan. 4. 14:41
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Így van ahogy az előttem szóló írja. Nem tiltott, csak a tulajdonosa nem adja ki egyszerűen. Ja és nem büntetik a birtoklását. A kiadót büntetik meg amelyik engedély nélkül kiadja, és az el nem adott könyveket ilyenkor visszahívják és megsemmisítik, de ha már vki megvette a könyvet nyilván nem fogják azt mondani h vigye vissza és nem is mondthatják!
2010. jan. 6. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!