Létezik olyan oldal, ahol össze tudom gyűjteni, milyen könyveket olvastam?
Kedves 10-es, ez a mondatod mit jelent? "na azért az kis túlzás hogy ennyike mint a kultúra alapja" mi az az ennyike mint - ennyi mind akar lenni?
Pedig az igazi nagyokat még le sem írtam: Shakespeare, Molière, Dante vagy Goethe... ... Nem a mostanában megjelent bestsellereket kell olvasni, az nem irodalom.
hát ha csak azokat olvastad akiket felsoroltál akkor nem érzem azt hogy farokméregetés esetén akármi félnivalóm lenne
ettől még tény hogy akiket ott leadtál mint kultúra alapja az messze áll a realitásoktól olyan szerzők maradtak ki akik negligálása alapból beszédes főleg ha valaki ilyen univerzálisabb célzatú listát akar állítani még ha csak ilyen hamarjában is gyakorikérdéseken
én inkább....
Musil, Hrabal, Joyce, Dosztojevszkij, Proust, Goncsarov, Gide, Flaubert, Sartre, Sillanpää, Solohov, Mann, Murakami, Ottlik, Krasznahorkai, Szerb, Faulkner, Larkin, Bulgakov, Duhamel, Mauriac, Marquez, Borges, Cortazar, Sabato, Bjornson, Sienkievicz, Liu O, Oe
inkább bemásoltam egy üzenetküldésem egy részletét nem akartam írogatni
...hiánya miatt szólaltam fel
Fhu, milyen jó kis vita indult itt...
Hát, én 18 vagyok, a felsorolt könyvek jelentős részét olvastam, de ha már kultúra, akkor Orwell például mindenképp helyet érdemel. (:
Meg én úgy gondolom, hogy ha valaki már olvas (még ha a mai ponyvaregényeket is, amiknek semmi irodalmi értékük), akkor az már becsülendő.
Én olvasok mindent, a ponyvákat is elolvastam, csak hogy tudjam, mit szidok. (:
De azonfelül Kingtől Asimovig mindenben találok valamit, amit szeretek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!