Mi a címe a Grimm mesék eredeti kötetének?
Szia!
Jakob és Wilhelm Grimm: Gyermek- és családi mesék (Magvető Kiadó)
Sajnos eladó példányom nincs, de az antikvarium.hu oldalon próbáld meg előjegyeztetni.
Ez, amit én is olvastam,régies nyelvezetű, és nem finomkodik túlzottan.
Élénken él bennem az "Az gyalogfenyűrűl" c. mesében a jelenet, amikor: A mostoha ládájának fedele "riccs-raccs lecsapta az kisfiú fejét." A vére ráfolyt a piros almákra, amik a ládában voltak. Majd a történet folytatásaképp a szerető mostoha megfőzi a fiúcskát, és feltálalja vacsorára az apának.
Nem tudom, van-e horrorisztikusabb verzió, nekem már ez is annak sszámít:)
Megtaláltam az idézetet, hátha az meggyőz :))
"Az asszony pedig úgy érzette, magához kell édesgetnie az kisfiút. – Jer vélem – szólt hozzája, s fölemelte ládának födélyét –, végy ki szépen egy almát! – S midõn az kisfiú lehajolt, az Gonosz reá parancsolt az asszonyra, s az riccs-raccs, lecsapta az födélyt, az penig lemetszette az kisgyermek fejét, s az reá hullott az piros almákra... Hozta is az asszony az kisfiút,földarabolta, kondérba belédobálta, s beléfõzte ûtet az savanyú levesbe."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!