Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Remek sci-fi könyveket vagy...

Remek sci-fi könyveket vagy írót tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

Kezdem egyre jobban megszeretni a műfajt, de tapasztalatlan vagyok-e téren, hogy kiknek a műveivel vagy milyen művekkel érdemes foglalkozni.

Mindenféle ajánlást szívesen veszek, de komoly témájúakat keresek. Tehát nem ifjúsági irodalmat, de ne is olyat, ami meg túl bonyolult, vagy annyira sötét, hogy az már zavaró. Köszönöm!

2014. máj. 1. 23:13
 1/9 anonim válasza:
100%

kezdő scifi olvasóként a legnagyobb hatást ez a könyv tette rám

[link]

továbbá

[link]

[link]

[link]

ahh

sorolhatnám napokig :)

2014. máj. 1. 23:37
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

A sci-fi nagyon tág meghatározás, látatlanban nehéz eltalálni a másik ízlését. Nem akarnálak pont egy neked annyira nem tetsző művel elborzasztani.

Akit mindig ajánlanak, legyél bárhol, az Bester: Tigris! Tigris! c. műve. Sokak kedvence.

Konkrét mű helyett szerzőt szokás mondani még, például Asimov, Lem, Clarke. A klasszikus sci-fi nagyjai, nagyon sok művel a hátuk mögött, biztosan lesz egy, ami tetszik. Talán Asimov az, akitől mindenki talál magának egy kedvencet.

(Most néztem, amiket az első mond, csodásak. Kösz, nem is folytatom. :D )

Illetve a sci-fi "határterületei" mennyire vonzanak, vagy csak klasszikus science fiction jöhet?

2014. máj. 1. 23:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha sci-fi akkor Isaac Asimov...
2014. máj. 2. 00:20
 4/9 anonim ***** válasza:
87%
Metro 2033/2034 nekem ezek nagyon tetszenek.
2014. máj. 2. 06:50
 5/9 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem a legjobb Sci-Fi könyv, amit valaha olvastam,, az a Végjáték volt, Orson Scott Card-tól. Eszméletlenül jó könyv, rengeteg mondanivalóval! Mindenképpen megéri elolvasni! És ha tetszett, akkor ajánlom figyelmedbe még az Ender árnyéka, és a Hegemón árnyékában című könyvet, mint a Végjáték egy úgynevezett "folytatása".

Remélem, tudtam segíteni! :)

2014. máj. 2. 12:41
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

Nekem a Végjáték, Marsbéli krónikák /többiek említették már/, és a Dűne (Frank Herbert) nagy kedvenc.

2014. máj. 2. 17:00
 7/9 anonim válasza:

bocs, most tudtam meg hogy 2012-től a marsbéli krónikák már nem tartalmaz novellákat, csak a címadó művet

szóval ez lenne amit ajánlani akartam:

[link]

2014. máj. 2. 18:00
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Nos igen, a sci-fi tényleg elég tág kategória. Most ha vehetjük ide a Metro 2033-t, az tetszett igen, lenyűgöző atmoszférája van, de csúnyán túl lett bonyolítva a vége és összességében csalódás lett, hiába indult nagyon jól.

Asimov, és tényleg. Hányszor hallottam már a nevét és nem jutott eszembe... :) Most hogy mondtátok, a Dűnéről is meséltek már nekem. A többinek is utánanézek, nagyon köszönöm az ajánlásokat! Jó kicsit kikapcsolni az agyadat és hagyni, hadd szárnyaljon más tereken, dimenziókban. :)

2014. máj. 3. 15:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Stephen King:

A rémkoppantók, Álomcsapda (ezek űrlényesek)

11/22/63 (ez időutazásról szól).

Nézz utána, olvasd el a tartalmukat hogy érdekel e) Szerény véleményem szerint mindegyik nagyon jó:) bár én Kingért amúgy is oda vagyok...

2014. máj. 4. 02:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!