Mit szimbolizálnak a Twilight könyvek címlapján szereplő képek?
Twilight: Az piros alma, a sápadt kezekben, azt Bellát, és Edwardot szimbolizálja. Az alma, az az egészséges, teljes mivoltában, Bella emberségét jelképezi, a két kéz, pedig azt, hogy Bella Edward kezében van. Edwardon múlik az, hogy Bella túléli-e ezt az egészet.
New Moon: A megcsonkított virág, Bella érzelmeit mutatja. Azt, hogy a szívét ért csapás, mennyire megsebezte, és hogy már nem egész többé.
Eclipse: A szétszakadt piros szalag, azt jelképezi, hogy Bellának választania kell Jacob, és Edward között. Vagy másképpen az embersége, vagy az átváltozása között. Hogy hogy akar tovább élni. És azért van elszakítva, mert az eddigi megingathatatlan szerelme Edward iránt, most /nem azt mondom hogy gyengült, de/ halványult, mert Jacob-ba is beleszeretett.
Breaking Dawn: A fehér királynő, és a piros paraszt a háttérben. A piros kis bábu a sakktábla végén, az Bella, az emberi mivoltában. Azt jelképezi, hogy bár egészséges ember volt, mégsem volt egész, mégsem volt boldog, és a gyönyörű, erős fehér királynő is Bella, de itt már vámpírként. Hogy már több ő, mint egyszerű halandó, egy különleges lény, aki boldog, mert végre ki tud tűnni. / egy ilyen rész van a könyvben is, arról, hogy így többnek érzi magát./
Jajjj nagyon szépen köszönöm!
És erről hol olvashatnék többet?
Ez is több mint amit én tudtam... :D
Köszi!
Én Így tudom:
Alkonyat:
A borítón egy almát tartó kéz van, ami Stephenie Meyer elmondása szerint a tiltott gyümölcsöt ábrázolja. Ez jelképezi Edwardot és Bellát, a szerelmüket, ami végül is tiltott. A könyv elején is a Teremtés Könyvéből van egy idézet: "De a jó és rossz tudásának fájáról nem ehetsz: mert azon a napon, amikor annak gyümölcséből eszel, halálnak halálával halsz meg." Ez is utalhat a borítóra. Utalhat Bella "tudására" is, ami lehet jó és rossz is, ahogyan a döntése is lehet jó is, de végzetes is. Tehát Bella számára Edward a tiltott gyümölcs.
Sokan félreértik és azt mondják, hogy a kéz Edwardé, aki felajánlja az almát, a tiltott gyümölcsöt. De aki ismeri a Bibliát, az tudja, hogy az almát Éva, az első nő ajánlja fel párjának, Ádámnak. Ha pedig így értelmezzük, akkor az alma jelentheti Bellát is, aki felkínálja az életét Edwardnak.
Újhold
A borítón egy színes vérző tulipán van. Stephenie elmondta, hogy a virágnak nincsen jelentősége, szerepe a történetben, ahogyan neki sem volt szerepe a design választásában. A cím (New Moon, magyarul Újhold) a sötét időszakra utal, vagyis a könyvben Bella eléri élete legsötétebb időszakát.
Napfogyatkozás
Egy bordó szalagot ábrázol, ami ketté szakad. Ahogy magyarban, úgy angolban is szerepel egy mondás:
A barátság egy selyemszalag, amely könnyen elszakad, s bár összekötni össze lehet, a csomó mégis megmarad . A szalag Bella és Jake barátságát szimbolizálja, amely éppen szakadni készül. A bordó szín pedig utalhat arra, ahogy Jacob érez Bella iránt.
Hajnalhasadás
A borító két sakkfigurát, egy fehér királynőt és egy vörös parasztot ábrázol. Szerintem a királynő Bellát jelenti, aki sokkal nagyobb hasznára van a többieknek, mint azt bárki gondolta volna, mikor csatára kerül a sor. Aki ismeri a sakk szabályait, az tudja, hogy a királynő a legmozgékonyabb és legveszélyesebb figura a játékban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!