Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Melyik az a könyv amit mindenk...

Melyik az a könyv amit mindenkivel elolvastatnátok, ha tehetnétek?

Figyelt kérdés
Nem feltétlenül olyasmire gondolok, ami megváltaná az egész emberiséget, inkább arra a könyvre, amiről rengeteget tudnátok mesélni, és örülnétek, ha minél többen olvasnák.

2014. ápr. 26. 19:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Alden Bell: The Reapers are the Angels
2014. ápr. 26. 19:37
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Sok könyvet szeretek, A Végzet Ereklyéi sorozatot említeném, vagy a Holtsávot Stephen Kingtől. Elsőt amiatt, mert nagyon nagyon szeretem, a másikat pedig a mondanivalója miatt tartom nagyon fontosnak :)
2014. ápr. 26. 19:42
 3/11 anonim ***** válasza:
83%

- George Orwell- 1984

- J. D. Salinger: Zabhegyező

2014. ápr. 26. 19:42
 4/11 anonim ***** válasza:
70%

Meg Cabot - Tinibálvány, Hívószám: 1-800, Mediátor

Veronica Roth - A beavatott, A lázadó, A hűséges

2014. ápr. 26. 21:00
 5/11 anonim ***** válasza:
96%

Hát aminek örülnék, ha olvasnák, azok Asimov könyvei és a Galaxis útikalauz stopposoknak.

Amit elolvastatnék a mondanivaló miatt is, az a Virágot Algernonnak. Bár jó néhány Asimov történetet is ide tudnék sorolni.

(Valaki írta előttem a Zabhegyezőt, ehhez kérhetnék indokolást? Komolyan érdekelne. Annyira nagy számnak van beállítva, mintha egy világmegváltó könyv lenne, de őszintén szólva én nem éreztem át, egynek jó, de nekem csak ennyi, pedig elolvastam angolul is, hátha.)

2014. ápr. 26. 21:51
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

Elolvastatnám Carl Sagan könyveit- Korok és démonok, Broca agya, Milliárdok és milliárdok-, hogy szélesedjen a látókörük, és kevesebb embert verjenek át különböző áltudományos marhaságokkal.

Fekete István, David Attenborough és Gerald Durrell műveit azért, hogy észrevegyék a természet csodáit és szépségét.

James Herriot- tól az Állatorvosi pályám kezdetén c. könyvet, hogy mindenki olyan jól szórakozzon, mint én, meg az összes családtagom és ismerősöm, akik elolvasták. Ez vonatkozik nagyon sok Rejtő- könyvre is.

A kikapcsolódás kedvéért: Harry Potter, A Katedrális, Az idők végezetéig; aztán Dan Brown könyveit mind. Nem is tudom, nagyon sokat fel tudnék itt még sorolni.

2014. ápr. 26. 23:04
 7/11 anonim ***** válasza:
Ilyen nincs. Azért, mert egy könyvből nem minddenki ugyanazt a tanulásogt szűri le. Lehet, hogy másnak egészen mást jelent a történet, mint nekem. Ajánlani ajánlanám őket, de elolvasni olvassa az, aki el akarja, aki nem szeretné, megvan az oka.
2014. ápr. 27. 01:00
 8/11 anonim ***** válasza:

tegnap 21:51-nek

Én írtam a zabhegyezőt. A mai fiatalságot figyelembe véve, hogy mennyire nem találják a helyüket a világban, hogy egyeseknek mennyire torz képük van a világról, nekik egy tanulság is lehet, ha kiolvassák a lényeget.

Bár igaza van az egyik hozzászólónak, hogy nem lehet mondani olyan könyvet amit mindenki elolvasna.

Te neked nem jött be a zabhegyező. Van ilyen. Én semmi pénzért nem olvasnám el a Harry Pottert-

Asimov könyvei közül is volt pár ami engem kimondottan untatott. Ahogy a virágot Algernonnak könyv sem jött be. Engem egész egyszerűen irritált az a könyv úgy ahogy volt. De ettől még lehet valakinek jó könyv volt.

Kinek mit jelent, milyen mondandója van.

2014. ápr. 27. 01:12
 9/11 anonim ***** válasza:
Én mondjuk az 1984 helyett a Mi-t olvastatnám (Zamjatyin) mindenkivel meg nem tudom most írhatnám hogy A tulajdonságok nélküli ember csak minek..
2014. ápr. 27. 18:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Én szívem szerint Stephen King-et kötelezővé tenném úgy ahogy van. Eszméletlen jó író, remek sztorikkal. De ha csak egy könyvet lehet választani akkor én a Cujo -t emelném ki, a kedvencemet.

11 éve olvasok Kinget (17 éves tinilány korom óta) és még mindig nem unom....

Természetesen több író könyveit szeretem, de King marad az abszolút kedvenc:)

2014. ápr. 28. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!