Tudnátok nekem,17 éves lánynak könyvet ajánlani, ami az elmúlt kb 5. évben jelent meg?
Sok téma érdekel, de az ilyen vámpíros és egyéb divatos dolgokért nem rajongok.
Olyasmit szeretnék, ami a szerelemről szól, és van benne valamiféle erőszakos történés is, de ha már jót tudtok az is jöhet.
(Pl. Szerethetetlen és Elakadó lélgezet c. könyvek)
A válaszokat előre is köszönöm.
A burok
van benne szerelem, erőszak, imádom
Tammara Webber - Easy (Egyszeregy)
Ezek nem kifejezetten fantasy-k, de nem is sima egyszerű történetek.
Cat Patrick - Forgotten (Úgyis elfelejtem)
Cat Clarke - Entangled (Összekuszálva)
Remélem azért segítettem. :)
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
A szerelem nem kap olyan nagy szerepet benne, viszont az erőszak, az megvan. A regény ugyanis konkrétan egy iskolai mészárlást, és következményeit, okait meséli el. Zseniális, letehetetlen, és nekem benne van a TOP 10-ben :)
Lauren Oliver: Mielőtt elmegyek
Ezt bátran ajánlom, hihetetlenül jó könyv. Ebben van szerelem, erőszak, halál, és egy ici-pici természetfeletti, de az csak annyi, hogy a főszereplő meghal, majd újraéli a halálának a napját többször is.
Veronica Roth: A beavatott
3 részes könyvsorozat, semmi természetfeletti, viszont szerelemből és erőszakból is bőven van benne.
Jennifer L. Armentrout: Obszidián
Ez már természetfelettis, de nem a sablonos vámpír, vérfarkas vagy ilyesmi. Teljesen más. Ez is 3 részes, de még csak az első kettőt adták ki.
Ezek mind az elmúlt 5 évben jelentek meg :) Jó olvasást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!