Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Törzsekről, vándorokról,...

Törzsekről, vándorokról, remetékről, természetben élő emberekről szóló könyvet tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés

Főleg a törzsekről, természetben élő közösségekről íródottak érdekelnének. Sámánizmus, szellemvilág is belefér. :)

(a Legyek urát már olvastam)

2014. ápr. 19. 22:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Regény érdekel, vagy ismeretterjesztő?

Regénynek ott van pl.: Achebe - Széthulló világ, Ritheu - Amikor a bálnák elmennek, McCarthy - Véres délkörök.

Ismeretterjesztő pl.: Diószegi - Pogány magyarok hitvilága, Elkin - Ausztrália őslakói...

Ha még érdekel tudok mondani. :)

2014. máj. 18. 17:22
 2/4 A kérdező kommentje:

Az "amikor a bálnák elmennek" -et épp most olvastam ki. Amúgy a regény jobban leköt, de jöhet a tudományos is!

Utóbbiból eddig csak Bognár Lajos műveivel próbálkoztam. Na hát az teljesen értelmetlen! Annál rosszabb nem lehet! :D

Szóval megköszönöm, ha írsz még párat mind2 típusból. :)

2014. máj. 19. 22:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Rendben.

Afrikai törzsekről van egy jó kis könyv, a Részeg a bozótban, ami a címadó kisregényen kívül tartalmaz még többet is, és ezek közül Cyprien Ekwensi égő fű című regénye nagyon jó.

Aboriginekről szól például Bruce Chatwin - Álomösvény című könyve és, amit most olvasok B. Wongartól a Bralgu ösvényén című novelláskötet. Van még Marlo Morgan könyvei az ausztrálokról, de azt nem ajánlom, mert hitelességük eléggé megkérdőjelezhető.

Manysikról szól Juval Sesztalov Amikor a nap ringatott regénye, illetve a lappokról Arvi Jarventaus Kereszt és varázsdobja.

Ha érdekel a sámánizmus, akkor mindenképp Diószegi Vilmos műveit és Mircea Eliade Sámánizmus című könyvét ajánlom.

Most így hirtelen ennyi, de ha eszeme jutnak még, akkor írok. :) Remélem tudtam segíteni.

2014. máj. 31. 18:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, sokat segítettél! :)
2014. jún. 17. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!