Kinek milyen regényét tudnátok ajánlani Janikovszky Éva stílusában, az Aranyeső regényének hangulatában?
Sziasztok! Nem rég olvastam el Janikovszky Aranyeső című regényét. Nagyon érdekel a kor, amiben játszódik, és nagyon tetszik Janikovszky igazán tinédzsereknek, fiatal felnőtteknek szóló stílusa. Milyen hasonló könyveket tudnátok ajánlani? Nyilván a kor és a stílus sem kötelező érvényű, de ha tudtok ilyesmi ifjúsági regényt, akkor kérlek, osszátok meg velem! :)
Köszönöm!
Az Aranyesőt nagyon szeretem, és mivel nekem még vannak emlékeim arról a rendszerről (rendszerváltáskor voltam tini), ezért nagyon érdekes visszatekintenem is abba az időszakba.
Az Aranyesőnél jobban csak Thury Zsuzsa: A tűzpiros üveggömb c. könyve tetszett. Feltétlenül olvasd el. Hiába előző rendszer, stb, ennél meghatóbb könyvet talán még nem is olvastam. (Én mondjuk kiolvastam az összes pöttyös- csíkos könyvet, amihez hozzá tudtam jutni és sok más is tetszett közülük, pl: Angéla; Szeleburdi család; Megérjük a pénzünket; Mari ne bomolj; Csiki- csuki;Madárfürdő;Szöszi; Biri és Bori; Tizenkettő nem egy tucat; most több nem jut eszembe, de rengeteg hasonló van még.)
Meg lehet, hogy tetszene még Szilvási Lajos néhány hasonló témájú könyve: Egymás szemében, Bujkál a hold, Néma. Ő az előző rendszer egyik legnépszerűbb kortárs írója volt, rengeteg könyvet adott ki, hatalmas példányszámmal.
Ezek, amiket felsoroltam, mind érdekes korrajzok is egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!