Milyen módon lenne előnyös egy chat beszélgetést beleírni a történetembe?
Szóval az a helyzet, hogy írok egy történetet, csak úgy unaloműzésből, de a cselekmény szempontjából szükséges lenne, ha írnék bele chat beszélgetéseket is, csak nem tudom, milyen formában lenne a megfelelő. Gondoltam már arra, hogy úgy írom mintha leveleznének, de szerintem ez veszett ügy. Szerintetek így jó lenne?
XY üzenete: Te itt? Mégis mi ütött beléd?
DC üzenete: Unalom, unalom és unalom.
XY üzenete: De most komolyan kérdezem...
és így folytatódna
Szerintem csináld igy:)
XY meglepödött,látni lehetett rajta nem tetszik neki a helyzet majd megkérdezte:-Te itt?Mi ütött beléd?
DC csak nézett,majd kegyes hazugsággal ennyit mondott:-Unalom,unalom és unalom.
XYon látni lehetett a düht:-De most komolyan kédezem...mondta,majd rá gyujtott egy cigarettára.
Véletlenül sem az előző válaszolót akarom kritizálni, de ha chaten beszélgetnek, akkor nem "lehet látni rajta" semmit.
Szerintem nyugodtan írhatod ebben az "XY üzenete: stb." formában. Megjelent regényekben (pl. Szent Johanna Gimi) is van ilyen. Legfeljebb ha később eszedbe jut valami jobb, majd átjavítod.
A lényeg csak az, hogy ne ötoldalnyi beszélgetést írj le egyszerre, mert az úgy nagyon monoton. Néha szakítsd meg néhány leírással, a nézőpontkarakter reakciójával, vagy csak azzal, hogy anya benyitott az ajtón és megkérdezte, mi volt ma az iskolában. Szóval bármivel, ami reális.
Egyébként ha csak magadnak írogatod, akkor gyakorlatilag tökmindegy, hogyan írod, csináld úgy, ahogy neked tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!