Ti megnézitek utcán/suliban stb hogy mit olvas a másik? Elítélitek könyv alapján?
Szeretem megnézni én is, de nem ítélem el semmiképpen, még ha épp nem is szeretem az adott írót/könyvet. Teljesen nyitott vagyok, mindig van könyv a kezem ügyében utazás közben, és sokszor teljesen eltérő témájúak.
Hová sorolnátok, ha megláttok a buszon/metrón/vonaton nálam:
- egy történelmi regényt (jelenleg azt olvasok 13 részes regényfolyam)
- egy klasszikus szépirodalmi művet (nem is olyan rég a Háború és békével, illetve a Vörös és feketével mászkáltam, két kedvencemmel)
- egy vallással foglalkozó könyvet (bigott vallásosnak gondoltok? Ellenkezőleg, ateista vagyok, csupán érdeklődő...)
- egy természettudományos ismeretterjesztő könyvet (biológia, földrajz, fizika, kozmológia, kémia - ezek mind érdekelnek)
- egy ma népszerű young adult könyvet (vannak köztük, amiket szeretek)
- egy vérfagyasztó krimit
- egy politikai/kémthrillert
- egy családregényt
A fentieket mindet szeretem, vannak írók és vannak könyvek, akiket és amiket nem, de kategóriát nem is nagyon tudnék mondani. Egyedül a romantikus ponyvák nem az én világom, illetve a szatírákat sem kedvelem, bár kifejezetten tetszettek A hétfő szombaton kezdődik és a Nézd, ki van itt című könyvek.
A fentiek alapján hogyan ítélsz meg? Mindig úgy, ami épp a kezemben van? Na ezért nem ítélek senkit az alapján, mit olvas. Ha már látom a teljes otthoni könyvtárát, az már más, de egyetlen könyv alapján nem lehet ítélni. De még 10 alapján sem.
Hatos vagyok, még kifelejtettem:
Sokszor van nálam folyóirat, újság is, az alapján is ítéltek? Szeretem az IPM-et, a GEO magazint, a BBC History-t, az Intelligent life-ot ezeket minden hónapban megveszem, ahogy a Rubicont is, ha épp számomra érdekes témával foglalkozik (hónapok óta nem tette). A tudományos lapokat is kedvelem, bár nálunk elég gyér ebből a felhozatal sajnos. Mint mondtam, ateista vagyok, ennek ellenére szoktam olvasni a Jehova Tanúi standjairól elhozható Őrtornyokat is, ahogy néha megveszem a Hihetetlen magazint is, noha egyikben leírt dolgokban sem hiszek, hogy ítélhetnék úgy, hogy nem ismerem mindkét oldalt? Hogy ítélhetnék meg egy könyvet, írót, hogy nem olvastam el, vagy nem olvastam tőle semmit? Elolvasom, majd levonom a következtetést, ami vagy megerősít addigi véleményemben, vagy megingatja, esetleg meg is változtatja azt.
Egyszer megkérdezték, hogy épp mit olvasok?
Elmondtam, hogy Stephen King-et. Meg kértek rá, hogy meséljem el az épp aktuális oldal tartalmát...
Épp egy fiú húzta ki a saját anyja belét. :)
Nem szabad elítélni senkit a könyve alapján. A könyvet se ma borító alapján választod, miért tennéd ezt egy emberrel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!