Komolyabb fantasy művekről tudsz? Tudnál is ajánlani? Melyek ezek?
George R. R. Martin – 'A jég és tűz dala' - sorozat?
(Trónok harca, Királyok csatája, Kardok vihara, Varjak lakomája van eddig belőle)
Egyiket sem ismerem, köszönöm az eddigi válaszokat! Utána fogok nézni!
---- Jöhetnek még : ) ----
Szilmarilok (J. R. R. Tolkien): ez egy, Középfölde történetét átfogó történetgyűjtemény
Conan, a barbár novellák (Robert E. Howard): nagyon hangulatos történetek a történelem előtti korokból, nem rég jelent meg belőle egy két részes novellagyűjtemény, ami az összes megjelent Conan-novellát tartalmazza.
3. Válaszoló : ...
4. : Egy Conan könyvet már olvastam, élvezetes volt, köszönöm az ötletet.
5. : Meg ne sértődj, de inkább nem.
6. : megvolt : )
7. : Igen-igen, A paolini-féle, eddig megjelent könyveket is olvastam, a többinek utána nézek, köszönöm!
Annyi hozzáfűzni valóm lenne még, hogy a komolyabb fantasy alatt azt értem, hogy valami komoly. Összetett, komplikált történet, értelmes, jól megalkotott világban játszódik. Amennyire lehetséges, klisé mentes... nem kell a főhős-néninek a gonosz-sötét-félemeletes-nagyúr fiába szerelmesnek lennie.
Egy komoly mű pl. a GyU, vagy az orgyilkos trilógia, vagyis itt kezdődik, ezekhez hasonlatosakat keresek... A főhősnek nem kell lekaszabolnia egy fényképezőlencsével a sötét-hadsereg vezérkarát. Reális legyen, persze egy fantasy műre ezt mondani kicsit paradox, de ez úgy értendő, hogy az aktuális világ szabályain belül....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!