Milyen szépirodalmi könyvet ajánlotok tizenkét éves lánynak?
Mikszáth! Lehet, hogy nem mindenki van így vele, de én 10-11 évesen kezdtem el olvasni Mikszáth könyveket, és imádom őket. Én a Pernye c. novelláskötettel kezdeném, de van egy csomó jó regénye is. Kedvenceim: Fekete város, Sipsirica, A két koldusdiák, a Különös házasság... Meg a rengeteg elbeszélése :)
Szépirodalomban még Örkény egyperces novelláit is szeretem. Más nem jut ezsembe, peidg annyi jó könyvet olvastam!
Ha olvasnivalóra van szükséged, írj nyugodtan ;)
Első vagyok.
A Beszélő köntös tényleg nagyon jó. A Szent Péter esernyőjét én nem olvastam, túl sok volt az idegen kifejezés, túl sokat nem értettem meg belőle. De filmen láttam, tudom, hogy nem ugyanaz, de legalább nem maradt ki az sem :)
Előző vagyok, véletlenül elküldtem.
Sienkiewicz - Sivatagon és vadonban tényleg nagyon-nagyon jó, meg a Keresztes lovagok c. regénye is az egyik kedvencem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!