Melyik a kedvenc Agatha Christie ifjusági könyvetek? Estleg mit ajánlotok? 14l
10 kicsi néger a legeslegjobb alkotása , soha ezelőtt nem alkottak még ilyen jót ebben a műfajban és szerintem nem is fognak (Bár ha nem tudod a megoldását Szophoklész Oidipusz királyának akkor az is hasonló katarzis élményt fog nyújtani mint a tíz kicsi néger) :)
A másik "favorit" egyértelműen Conan Doyle Sherlock Holmes karaktere . A 4 regénye , van ebből mindegyik jó sok novella van azok is mind jók ( Conan Doyle ( bár igen elfogult vagyok vele) nem írt rosszat!!! )
Ha szeretnél kicsit jobban megismerkedni a műfajjal ajánlom még Poe C. Auguste Dupin novelláit . A Krimi irodalom ugyanis sehol sem volt addig míg Poe meg nem írta C. Auguste Dupin szereplésével az első "Igazi" krimit ( novellák) . C. Auguste Dupin karakterére épül Poirot Sherlock Holmes és a többi Nagy ( Columbo )
Hát Ezek voltak az úgynevezett ma már "klasszikussá" vált krimik . Én őszintén szólva ezeket tartom a legjobbnak ! Sok mai alkotást is olvastam már ebben a műfajban de valahogy mindig vissza tértem Sherlockra no meg Poirotra :D
Szerintem majdnem mindegyik Agatha Christie jó, de a favorit, akkor is a Tíz kicsi néger. :D
Amúgy Miss Marple-t is érdemes olvasni, például Rejtély az Antillákon.
Öt kismalac
Nyaraló gyilkosok
Holttest a könyvtárszobában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!