Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok ajánlani elmélkedést...

Tudnátok ajánlani elmélkedést igénylő könyvet?

Figyelt kérdés
Lehet akár politikai,utópia,disztópia,kvantumfizika,magfizika,atomfizika stb. stb. stb. Jelenleg egy Hawking könyvet vennék,de hátha tud valaki valami jó könyvet.Ha lehet akkor egy neves ember legyen az írója,mert jó érzés olyan ember művét olvasni,akiről tudom,hogy elért valamit :D
2014. jan. 22. 21:51
 1/5 A kérdező kommentje:
történelmi jelenségű könyveket is várok :D
2014. jan. 22. 21:56
 2/5 sándorjános ***** válasza:

Fredric Jameson - Posztmodern, avagy a kései kapitalizmus társadalmi és kulturális mibenléte.

Kb. 270 oldalon keresztül bírtam olvasni 18 éves fejjel, borzasztó sok hivatkozás van benne gondolkodókra és értelmiségiekre, valamint külföldies szavak, például deviáns, irracionális, poszt-indusztriális, monopólium, neurózis stb...

2014. jan. 22. 22:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Carl Sagan könyveit ajánlanám. Ő egy amerikai csillagász, evolúcióbiológus, planetológus, ismeretterjesztő tudós volt. 6 könyve jelent meg eddig magyarul, mindegyik rendkívül érdekes, és a legtöbb könnyebben érthető és olvasmányosabb, mint Hawking művei. Egyébként Kozmosz c. tv- sorozatát nálunk is vetítették régebben.

Címek: Korok és Démonok; Broca agya; Az éden sárkányai; Milliárdok és milliárdok; Elfeledett ősök árnyai

2014. jan. 23. 14:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Orwell:1984
2014. jan. 23. 16:27
 5/5 anonim ***** válasza:
disztópiából szerintem ismertek közül Zamjatyin : Mi a legjobb, Orwell 1984 kicsit szájbarágósabb bár tőle a Wigani móló még okay
2014. jan. 23. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!