Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » "Lehet" egyszerre két könyvet...

"Lehet" egyszerre két könyvet olvasni? Te szoktál?

Figyelt kérdés
2014. jan. 15. 18:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia, igen szoktam:) Szerintem lehet nekem sikerült, szerintem a legegyszerűbb ha ki próbálod, például az osztály társam nem tudott, elmondása szerint azért nem mert össze keverte a két történetet....
2014. jan. 15. 18:16
 2/11 anonim ***** válasza:

Lehet. Néha egyszerre négy, öt könyvet olvasok. Egyet itthon, egyet a suliban (ez általában rövid könyv), van a kötelező, van még amit gépen olvasok, és van a gyöngyszem amit ha meg látok és megkaparintom (mert hónapok óta vágyom rá) akkor minden mást félre teszek és csak azt olvasom.

Sosem kevertem össze a történeteket és eddig mindegyiket befejeztem.

Próbáld ki, hogy neked hogyan tetszene. :)

2014. jan. 15. 19:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Jó dolog, mert ha például egy nagyobb könyvet olvasol, előfordul hogy hiába tetszik, egy kicsit belefáradsz és akkor jó valami mást is olvasni közben, hogy azért mégis csak olvass valamit (főleg ha olyan típus vagy akinek folyton bővül az olvasnivaló listája).

Másik verzió hogy terjedelemtől függetlenül, két különböző témájú vagy hangulatú könyvet olvasol és a nap egyik felében az egyik témához van hangulatod, a másikban meg a másikhoz (vagy az egyik nap az egyikhez, másik nap másikhoz van kedved).

Ha nagyon különböző könyveket olvasol és nincs benne vagy száz szereplő akkor valószínűleg nem kevered össze.

2014. jan. 15. 20:46
 4/11 anonim ***** válasza:
Lehet, de nem szoktam. Nem szeretek egyszerre több dolgot csinálni, így van ez az olvasással is.
2014. jan. 15. 21:09
 5/11 anonim ***** válasza:

Szoktam.

Van egy nehezebb, hosszú, bonyolult olvasmány, és jól esik néha "pihentetni" az agyam egy könnyebb művel :)

2014. jan. 15. 22:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, de szét kell tudni választani őket. Ez vagy a témájukból adódik, vagy a hozzájuk kapcsolódó környezetről, szokásokról. Pl.: volt, hogy egyszerre olvastam egy jó vaskos, 3 kötetes, kötetenként 700-800 oldalas történelmi regényt, ami rengeteg szálon futott, sok szereplővel (ezt otthon, napközben), egy krimit (este már ágyban, de néha itt is a történelmi regényt folytattam, kedv függvénye volt), egy könnyedebb szórakoztató regényt (amit magammal vittem utazáskor), tudományos szakkönyvet (csillagászat, biológia, fizika, kozmológia, kémia - tehát többségében természettudományos könyvek).

Mivel alapvetően teljesen eltérő hangulatú, karakterű könyvek, esélytelen, hogy belezavarodom. Szoktam több könyvet olvasni egyszerre, de ilyenkor általában egyik sem hasonlít a másikra. Szeretek párhuzamosan olvasni, ugyanakkor viszonylag ritkán szoktam, mert szeretek belemerülni egy adott világba. És nagyon szeretem a minél hosszabb sorozatokat. Viszont ha befejeztem mondjuk egy történelmi regényfolyamot, akkor általában témát váltok, és belekezdek mondjuk egy fantasy-ba vagy szépirodalmiba. Ezek mellett pedig folyamatosan olvasok egy, akár több tudmoányos könyvet is, ahogy néha vallási könyvek is szembejönnek (ateista vagyok, akit érdekel minden vallás).

Szóval most is párhuzamosan olvasok, ahogy mindig, ha úgy vesszük, de regényeket ritkán.

2014. jan. 15. 22:55
 7/11 anonim ***** válasza:
Én jelenleg 4- et olvasok, és azonkívül kettő várakozik a polcon. Most körül is néztem, egy a konyhában van, egy a mosdóban, a többi a szobában. Ja, és ott az angol, amit minden nap előveszek kicsit, meg az újságjaim. Szóval, lehet :)
2014. jan. 16. 09:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Többször csináltam már, ez olyan mint két sorozatot nézni egyszerre.
2014. jan. 16. 09:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet. Én régen nem szerettem, mert én is olyan vagyok, hogy egyszerre több dologba nem szeretek "belemerülni", csak az a baj, hogy valamikor napokig nincs hangulatom egy könyvhöz, szóval addig nem is olvastam semmit sem. Mostanában viszont rászoktam arra, hogy egyszerre többet, így többet is olvasok valamivel, mert mindig azt veszem elő, amihez kedvem van.
2014. jan. 17. 13:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Simán lehet. Bocsi, én a Hamletet nem keverem össze egy Harry Potter fanfic-kel, egy magyar mondával, egy sci-fivel vagy a Hétfejű tündérrel. De én nagyon sokat, elég vegyes témákban olvasok, szóval engem nem zavar. Emellett azóta csinálom ezt, hogy normálisan megtanultam olvasni.
2014. jan. 17. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!