Romantikus könyvek?
Rég olvastam igazán jó/szép romantikus könyvet, ajánlanátok néhányat? Illetve leírnátok hogy mi és miért fogott meg benne?
Köszönöm előre is!
Szia, én nem vagyok otthon ilyesmiben, de talán:
Gárdonyi Géza: Aggyisten Biri, Ida regénye
Fekete István: Hajnal Badányban
Nehéz megfogalmazni, hogy miért, de ezek szerintem a legszebbek. Az érzelmek tisztasága, erőssége, őszintesége miatt talán... és a korrajz is nagyon magával ragadó. Gárdonyinak amúgy rengeteg kedves kis romantikus novellája, elbeszélése van, aki szereti azt a kort, tobzódhat.
Büszkeség és balítélet - harmonikus, humor is van benne, a cselekmény is szépen van vezetve, nagyon jó, többször is el lehet olvasni.
Daniel Glattauer: Gyógyír északi szélre, Hetedik hullám - olyan mint egy tornádó, nem lehet ellenállni, végig kell olvasni (még ha hajnal 2-ig tart is :) )
A "modern romantikus írók" közül Mary Jo Putney (Érzelmek körhintája), Mary Balogh, Judith McNaught könyvei a magával ragadóbbak szerintem, jó a jellemábrázolás, a helyzetek is (többnyire) valósaknak tűnnek, bele tudja élni magát az ember, könnyedebb kikapcsolódásnak jók.
Köszönöm a válaszokat!
Második, a büszkeség és balítéleten kívül szerintem mindegyiknek utána nézek (Jane Austen-tól már mindent elolvastam - többször is:)köszi szépen a tippeket!
Igen, Austen-nek minden könyve nagyon jó (a második kedvenc tőle az Emma), de a Büszkeség és b. viszi a pálmát. :)
Amúgy a Bronte nővérek könyvei is romantikusak, de a Jane Eyre (A lowoodi árva)-n kívül a többi nem nagyon volt emlékezetes nekem. Az viszont tényleg nagyon jó.
Jó olvasást! :)
Jane Austen: Emma, Büszkeség és Balítélet, Értelem és érzelem, Meggyőző érvek, Northanger Abbey
Nagyon jók a karakterek, igazi jó romantikus könyvek, sokszor szarkasztikus, vicces figurákkal. Totálisan belelátsz abba, hogy milyenek voltak a szerelmesek a 19. században. Az érzések ugyanazok, mint napjainkban, csak ők kastélyokban éltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!