Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen személyben írt könyveke...

Milyen személyben írt könyveket szerettek olvasni? És miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok :)

Már elég régóta gondolkodom az első könyvemen, és úgy döntöttem, nekivágok. Először arra gondoltam, hogy mindenképpen E/1, mert sokkal jobban ki tudom fejezni a karakterem gondolatait és érzelmeit... Csak nincs esély a többi szereplő kitárgyalására, illetve a csavaros fordulatokra. (A jobbakra :DD)

E/1-ben meg az olvasó is jobban tud azonosulni... De az is zavar ha egy olyan fejezetet szeretnék a könyvben, ahol nincs benne a főszereplő, és akkor azt nem tudom kivitelezni. ><"

A személyeket pedig nem szeretném cserélgetni minden fejezetben, mert szerintem tök gáz, és össze is zavarodik rendesen mindenki... :/

Ááá. Nem tudom. :PP

Ja, igen, és múlt időben írok. Mindenképpen. :DD

És miután ezeket végigpörgettem a fejemben, gondoltam, feljövök gyakorira, és megkérdezem, hogy:

Ti melyiket preferáljátok? :)

2013. dec. 29. 20:57
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

Szia!:)

Nekem mindenképp az E/1 jön be jobban, abba nagyon bele tudom magam élni, képzelni:) Ill. nagyon szeretem a naplóregény stílust:) 16/L

2013. dec. 29. 21:04
 2/6 anonim válasza:

Szerintem valahogy úgy csináld hogy pl:Valaki vissza emlékszik valamire és elmeséli neked, te meg leírod.De még az is jó, hogy

több személy szem szögéből írod le ugyan azokat a dolgokat.

Hogy valaki így látta ezt a dolgot valaki meg úgy:D

ui: Ha nagy sikere lesz a könyvednek, írd meg hogy te vagy XY a híres szerző:)

2013. dec. 29. 21:15
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi :)

#2 De édes vagy :DD Feltétlenül megírom :33

2013. dec. 29. 21:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Én mostanában E/1-ben olvasok, de csak azért, mert az van legtöbb a piacon. Semmi bajom az E/3-mal (pl. Gyűrűk Ura, Harry Potter... híres holott E/3, tehát ez nem hátrány). Annyiból igazad van, hogy az E/1-ben könnyebb kifejezni a karakter gondolatait és érzelmeit, de E/3-ban nagyobb mozgásteret kap az író, nincsen beskatulyázva a főszereplő szemszögébe (ami egyébként egy jó regénynél nyelvezetben, stílusban, látásmódban is megnyilvánul). Tehát mindkettőnek van jó és rossz oldala. A döntés a te kezedben van. Szerintem gondold át alaposan. A történeted szempontjából mennyire fontos a főszereplő? (Tudom, elég hülyén hangzik, de ez tényleg egy fontos kérdés.) Körülötte történik minden? Esetleg ő mozgatja a szálakat? Ő mindennek a középpontja? Az ő szemével akarod bemutatni a cselekményt, mert az, amit ő tud, lát, hall, elég, hogy fenntartsa az olvasó érdeklődését, vagy jobb lenne, ha több szempontból mutathatnád be a dolgot.

Csak te tudod eldönteni, mert te ismered a sztorit. De hidd el, nem olyan nehéz dönteni! Ha tényleg jó a történet, önálló karakterekkel, meg értelmes cselekménnyel, egyértelműen látni fogod, hogy hogyan érdemes nekivágni.

2013. dec. 30. 13:26
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi, közben megvilágosodtam :DD

E/3-ban fogom írni, mert nem szeretném korlátozni a szemszögeket. Eléggé összetett a sztori (legalábbis annak tervezem... khmm...), és így átfogott képet kap az egész. Jobban ki tudom dolgozni a karaktereket - az érzések és álláspontok meg lejönnek majd a reakciókból.

És rájöttem, hogy így én leszek a mesélő.xD Mint a simsben... :DD

Köszi a válaszokat, sokat segítettetek!^^

2013. dec. 31. 01:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én jobban szeretem az R/1 könyveket, és ha 5-nél kevesebb főszereplő van, akkor nyugodtan lehet váltogatni a fejezetekben a szemszögeket, mert nem kavarodik be rajta az ember. De ha ennél nagyobb volumenű, akkor tényleg maradj az E/3-nál :)

2014. jan. 2. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!