Miért szeretitek (vagy nem szeretitek) a Harry Potter könyveket?
Én egyszerűen imádom!!
A könyveket 100x elolvastam a filmet is rengetegszer megnéztem.
szórakoztató és még ha tudjuk hogy ilyen világ nem létezik el tudja hitetni velünk hogy valóságos és vágyunk hogy a részesei lehessünk ennek a vilagnak.Valamint vannak benne humoros részek is. a film nagyon jól átadja a könyvet. Csak azt tudom ajánalni hogy olvasd el a könyvet tudom hosszú de ha belejössz le sem tudod tenni csak az jut eszedbe hogy jajj már ennyi az idő?
A filmeket én sem nagyon csípem, az első kettőt igen, a többit annyira már nem.
Tavaly decemberben kezdtem el olvasni először a sorozatot, és magam sem hittem volna, hogy ennyire megszeretem, kétszer olvastam ki azóta.
Tőlem mindig távol állt a rajongás, nem is értettem mi ez a hatalmas őrület körülötte, aztán tavaly hirtelen ötlettől vezérelve kihoztam a sorozatot a könyvtárból. Életemben nem hoztam ilyen jó döntést !
Szerettem a karakterfejlődést. Hogy az első könyv olyan aranyos meg vicces, és ahogy haladunk a történetben, nem csak a kötetek vastagsága nő, hanem a komolysága is. Jó, tudom, nem hibátlan a könyv, sok következetlenség meg logikátlanság van benne, de legalább ugyanannyi, ha nem több aprólékos előkészítettség. Olyan kis piti dolgok, mint Edevis tükre, a napló mint horcrux-harry mint horcrux, Lupin neve, Trelawney neve ( Sybill), az első könyv megjelenésének ideje és az utolsó könyv fontos mondata ( ott nyílok, ahol zárul ).
Hogy a szereplők nem idealizáltak, mindenki emberi, Dumbledore egy manipuláló dög, Harry hisztis, Ron sértődős és irigy, de azért ott van, hogy Dumbi gy bölcs és nagy varázsló, aki azért tartotta a gyerekekért a hátát, Harry simán feláldozza az életét, hogy másokat mentsen, Ron visszatér és kitart Harry mellett.
Nem mellesleg Rowling baromi jó írónő, és sikerólt kitrni a HP vlágából. Olvastad az Átmeneti üresedést ? Ha nem, tedd meg.
Egyszerűen imádom.Az első könyvet kb. 10 évesen olvastam,ami meghatározó élmény volt. Aztán jött a többi, és nekem mindegyik több volt, mint csak egy könyv.
Legjobban azt szeretem bennük, hogy minden korosztály talál benne valamit, ami neki szól, és annak ellenére, hogy gyerekkönyv mély tartalma van.
Értékeket közvetít. Az igaz barátság, a szeretet ereje a legfontosabb.
Persze a szereplők, a cselekmény, Rowling stílusa és humora is fantasztikus, de nekem ezek már csak pluszok.
Nekem végigkísérte a gyerekkorom, tehát nálam ez is erősen közrejátszott. :) Nem tudom, hogy ha húsz évesen kezdek bele, mennyire ragad magával, mert ahogy öregszem, egyre válogatósabb vagyok, de tény, hogy mindenki találhat benne valamit, amit szerethet.
Nekem az jelent a legtöbbet ebben a történetben, hogy bár varázslókról és boszorkányokról szól, mégiscsak egyben emberek is és nincsenek túlidealizálva. A bölcs mágusról kiderül, hogy egykor szemét volt, a szemétről kiderül, hogy érző lélek, a gyáva nyuszi túlnő önmagán, az önfeláldozó hős olykor nagyon önző tud lenni, szkeptikus-Hermione pedig ugyanolyan naiv egyes dolgokban, mint bárki más (pl. a MAJOM-ügy, bár tényleg elkötelezett volt:D).
Ezenkívül nekem tényleg azt mutatta meg, hogy legyünk azok, akik vagyunk, és azt tegyük, ami helyes, nem azt, ami könnyebbnek tűnik. Ez lehet, hogy sablonos, de Rowlingnál nem tűnik annak, mert igazi embereket, élethelyzeteket teremt, és a kaland meg az izgalom mellett olyan hétköznapi érzelmek is ott vannak, amikkel a "muglik" is találkoznak, barátság, szerelem, pénzhiány, féltékenység, és még sorolhatnám.
Egyébként a kedvenc szereplőm Ron. Nektek? :)
Az Átmeneti üresedés-t olvastam, tetszett. :) A stílusa (ahogy az embereket ábrázolja) kicsit Stephen Kingre hasonlított, és szeretem az ilyesmit.
A filmeket én sem szeretem. (sok mindent elvesznek belőle vagy éppen hozzá raknak)
A könyveket pedig, azért szeretem, mert kiragad a valóságból.
Egy teljesen más világ egy könyvbe elrejtve.Ha elkezdem olvasni akkor én is bejutok ebbe a világba, ahol nem számít semmi, nem tudom problémákon rágódni. :)
Nagyon sokszor olvastam már, mindegyik részét, és így sokkal jobb mint filmben pl. én a 3. részt nem akartam elolvasni, mert előtte láttam filmben és nagyon nem tetszett. De egyszer rávettem magam elolvastam és rájöttem hogy ez az egyik legjobb rész. :)
Szinte mindegyik szereplőt szeretem valamiért, de a kedvencek: Bellatrix, Voldemort és Ginny.
Bellatrix karakterét főleg a filmekben szerettem meg. Helena Bonham Carter olyan jól visszaadta az őrült boszi jellemét, sőt szerintem még hozzá is tett.
Voldemort-ot a hatodik részben 'kedveltem' meg, amikor megismertük az életét. Mindig is valamiért kedveltem a sötét karaktereket, és a fő gonoszokat, és ez a HP-nél sem változott.
Ginny pedig a példakép. Erős, határozott, céltudatos,kiáll a barátai és az elvei mellett, okos, de nem könyvmoly, mint Hermione.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!