Érdemes megvenni Az Éhezők Viadala trilógiát?

Megvettem de kár volt érte kidobni a pénzt.
Másodszorra is elolvastam a sorozatot, de egyszerűen nem jött be.
De ez az én bajom.
Inkább vegyél valami PC játékot, addig se fejleszted a gondolkodásodat! :)

A könyvek mindig jobbak, mint a filmek, szerintem érdemes elolvasni.
Az első könyv engem teljesen lenyűgözött, a második is jó volt, de nem annyira, mint az első, a harmadikat éppen most olvasom.
27/n
Úgy döntöttem hogy megveszem:)
max ha nem lesz jó, elpasszolom valakinek, nagyon köszönöm a válaszokat!!:)

Nem bántásból mondom, de ellentétben a Harry Potterrel (azt is olvastam) és az Alkonyattal, az Éhezők Viadala célközönsége nem elsősorban a tini korosztály.
Számukra is érthető és élvezhető, de bizonyos jelentéstartalmakat majd csak később, felnőtt fejjel ért meg belőle az ember.
(Ami a sztori hátterét illeti, az idősebb korosztály számára, főleg nálunk, Közép-Európában külön "segítség" a történelmi tapasztalat a diktatúra éveiről, amikor saját bőrükön érezték, amiről a könyvben szó van, lásd: éhezés, elnyomás, börtön, forradalom. A nagyszüleimet sokat faggattam ezekről az élményekről és nekik is hasonló, soha nem múló rémálmaik voltak, mint Katnissnek, Peetanak a Viadal után.)

Utolsó: tini vagyok, de megértettem a mögöttes történetét. Nekem az tette különlegessé, hogy milyen szabadon beszél a diktatórikus államformáról. Azért van egy olyan érzésem, hogy észak-koreában be van tiltva...
Nagyon érdekes könyv. Érdemes megvenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!