Milyen klasszikus romantikus regények léteznek?
Könyvtárból szoktam kölcsönözni, de cím nélkül elég macerás, a könyvtáros hölgy pedig sajnos nem túl barátságos :-(
Köszönöm a segítséget!
Én nemrég olvastam Jane Austen-től a Büszkeség és balítéletet. Kicsit féltem tőle, mert én nem vagyok oda az ilyen jellegű regényekért, de szerintem nagyon jó volt, érdemes elolvasnod.
Aztán ott van még az Elfújta a szél Margaret Mitchelltől, vagy az Üvöltő szelek Emily Bronte-tól.
Most egyelőre ennyi jut eszembe..
Kissé elfogult vagyok Jane Austen-nal szemben, így az ő könyveit tudom ajánlani:
A klastrom titka,
Meggyőző érvek,
A mansfieldi kastély,
Értelem és érzelem,
Büszkeség és balítélet...
Egyenlőre ennyi jut az eszembe,ezeket mind olvastam és nagyon tetszettek.
Danielle Steel: Hazafelé
A sor kereke
Szerintem nagyon jók...
Charlotte Bronte regényei, pl Jane Eyre... Anne Bronte: Wildfell asszonya. (nah és akkor már Emiliy B.-től az Üvöltő szelek is ugye)
Jane Austen abszolút első helyen áll nálam is.
Edith Wartontól a Hozományvadászok és az Ártatlanság kora se rossz.
E.M.Forster: Szoba kilátással, Szellem a házban.
Azt hiszem ezek amik nálam bármikor nyerőek, remélem neked is tetszenek majd, ha olvasod. :)
-Mary Shelley: Frankeinstein, avagy a modern Prométheusz
-E. T. A. Hoffman: Az arany virágcserép
-Lord George Byron: Don juan
-Percy Shelley: A megszabadított Prométheusz
-Victor Hugo: Nyomorultak
-Jules Verne: 80 nap alatt a Föld körül, Utazás a Föld középontja felé, Utazás a Holdba, Némo kapitány, etc.
Ha novellák, versek is érdekelnek:
E. A. Poe: Melonta Tauta, Arthur Gordon Pym nantucketi tengerész elbeszélése, A Morgue utcai gyilkosság, etc.
Még szerzők: Baudelaire, Rimbaud, Verlaine
Jókai Mór - Az aranyember
Jókai Mór- Egy az Isten
Móra Ferenc-Aranykoporsó
Gárdonyi Géza- A láthatalan ember
Élményekben gazdag olvasást kivánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!